Eestlane sai FIAs tähtsa positsiooni

Postimees Sport
Copy
FIA logo.
FIA logo. Foto: Luca Bruno / AP / Scanpix

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) maailma mootorispordinõukogu (WMSC) kinnitas Eesti autospordi liidu (EAL) rallikomitee esimehe Emilia Abeli FIA Road Sport Committee presidendiks.

FIA Road Sport Committee tegeleb ralli, maastikuralli, ralli- ja autokrossi, mäkketõusu ja maismaa kiirusrekorditega, kirjutab autosport.ee.

«Komitee põhifookus on olla vahelüli maailma mootorispordinõukogu, FIA Road Spordi osakonna ja erinevaid autospordialasid kureerivate komisjonide vahel. Ühtlasi muudab uus komisjon FIA vastavate alade info paremini kättesaadavaks kohalikele alaliitudele. Alade rahvusvaheline juhtimine tuleb kohalikele alaliitudele lähemale,» sõnas Abel.

Varem FIA suletud teede komisjoni asepresident olnud Abel lisas, et esimene ülesanne on mõistagi uue komitee käivitamine. «Tööd on kindlasti palju. FIA on ülemaailmne organisatsioon ja lisaks alade eripäradele peame tegevuses ja otsustes arvestama regioonide ja riikide eripäradega, kohalike autospordiliitude erineva võimekuse ning paljude muude asjaoludega,» sõnas Abel.

Lisaks Road Sport Committeele on sarnaseid komiteid veel üheksa: vormelid, ringrajasõit (lisaks ilmselgele kuuluvad selle alla ka drift, kiirendus ja e-autosport), ajaloolised autod, tootjad, alaliidud, sportlased, jätkusuutlikkus, homologeerimine ning ohutus. Maailmameistrivõistluste seitse komisjoni alluvad otse maailma mootorispordinõukogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles