Super! Eesti rattur tegi karjääri parima tulemuse tipptuuril

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Madis Mihkels mullusel Saksamaa velotuuril, kus tal õnnestus võita üks etapp.
Madis Mihkels mullusel Saksamaa velotuuril, kus tal õnnestus võita üks etapp. Foto: IMAGO/Peter Hartenfelser

Prantsusmaal algas täna maanteeratturite Pariis – Nice'i velotuur, mis on rattamaailma üks mainekamaid nädala jagu kestvaid velotuure. Tänavusel esimesel etapil näitas head sprindijalga eestlane Madis Mihkels (Intermarche – Wanty).

157,7 km pikkuse avaetapi võitis hollandlane Olav Kooij (Team Visma | Lease a Bike; 3:36.28), jättes finišijoonel selja taha taanlase Mads Pederseni (Lidl – Trek), uusmeremaalase Laurence Pithie (Groupama – FDJ), kaasmaalase Nils Eekhoffi (Team dsm-firmenich PostNL) ja eestlase Mihkelsi, vahendab rattaliidu pressiteade.

«Algne plaan oli Gerbeni (Thijsseni – toim.) peale sprintida, kuid kuna oli raske lõpuga etapp ja finiš oli samuti 600 meetrit künka otsa, siis oli suhteliselt ruttu selge, et talle on seda natuke liiga palju. Seega öeldi raadiosse et keskenduksin ise sprindile,» rääkis Mihkels võistluse järel. «Olin ilusasti positsioonil, kuid viimasel 100 meetril ei olnud enam piisavalt jalga, et päris esikolmiku koha eest sprintida. Siiski olen väga rahul, sest olen esimest korda sellise tasemega sõidul esiviisikus.»

Tänu etapil jagatud preemiasekunditele hoiab Mihkels üldarvestuses kaheksandat positsiooni, kaotades Kooijle kümme sekundit. Esmaspäeval on velotuuril kavas taas sprinterite etapp, millel pikkust 177,6 kilomeetrit.

20-aastane Mihkels on hooaega alustanud tublilt, kui tegi Austraalias Tour Down Underi velotuuril head tööd tiimiliidri Biniam Girmay lahtivedamiseks ning oli täpselt nädal tagasi küllaltki kõrgetasemelisel Kuurne – Brüssel – Kuurne ühepäevasõidul 14.

Prantsusmaal sõidetud ühepäevasõidul GP de la Ville de Lillers Souvenir Bruno Comini (UCI 1.2; 197,4 km) pälvis Rait Ärm (Van Rysel – Roubaix; +13,0) 19. koha. Esikoha teenis eestlase tiimikaaslane Emmanuel Morin (4:28.38). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles