Sukles Ilvese sponsorite udustamisest: tegemist on ERRi juhtimisveaga

Postimees Sport
Copy
Siim Sukles
Siim Sukles Foto: Eero Vabamägi

Veebruarikuu lõpus andis Kristjan Ilves intervjuu ETV saatele «Ringvaade», kuid kui saade eetrisse jõudis, siis olid kahevõistleja riietuselt udustatud kõik tema sponsorlogod. Eesti Olümpiakomitee peasekretäri Siim Suklese arvates viitab see ERRi juhtimisveale, Ilvese toetaja Alexela suuromaniku Heiti Hääle hinnangul on väiklane, et sportlane peab oma sponsoreid häbenema.

«Tegelikult esimene mõte tuleb isegi mitte sponsorluse, vaid juhtimise kohta. Kui ERRi eritoimetused suhtuvad erinevalt sponsorlogode näitamisse, siis on tegemist juhtimisveaga. Avalik-õiguslikul ringhäälingul peaks olema ühtne seisukoht, kuidas ja mismoodi neid logosid näidata.

Kristjan Ilves 21. veebruari «Ringvaates».
Kristjan Ilves 21. veebruari «Ringvaates». Foto: jupiter.err.ee

Kui läheme konkreetsemalt selle juhtumi juurde, siis tegelikult on nukker. Kui meil on olemas erasponsorid, kes usuvad sportlasesse ja investeerivad temasse, ja nagu me teame, spordis pole sajaprotsendiline õnnestumine kindlustatud. Nii võiks ka avalik-õigusliku ringhäälingu huvi natukenegi tagasi anda neile, kes on uskunud meie sportlastesse. Minu meelest oli see kõik üle võlli, see udustamine ja neid kõiki logosid võinuks näidata,» selgitas Sukles Vikerraadio saates «Spordipühapäev». Vaata 21. veebruaril eetris olnud «Ringvaate» intervjuud (alates 45.30).

Eesti spordi ja kultuuri suur toetaja on ka Alexela, mille suuromanik Heiti Hääl arvab, et selline käitumine ei soodusta spordi toetamist. «Eestis on ilmne, et riiklikust rahastusest spordile ei piisa. Need sportlased, kes on kuskile maailma tippu jõudnud, kuskil kaks kolmandikku eelarvest katavad nad isiklike toetajate arvelt.

Pärast tekitab riik ise olukorra, et sa pead neid häbenema, kes on sind aidanud saada selleks, kes sa oled. Sellega riik ei soodusta spordi või kultuuri toetamist. See lähenemine on väiklane,» ütles Hääl.

Heiti Hääl
Heiti Hääl Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles