Mihkels elas suurel velotuuril üle kukkumise: omaenda rumal viga

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Madis Mihkels.
Madis Mihkels. Foto: Adam Illingworth

Prantsusmaal jätkuval Pariis – Nice’i velotuuri (UCI 2.UWT) teisel etapil (177,6 km) võidutses 29-aastane hollandlane Arvid de Kleijn (Tudor Pro Cycling Team; 4:41.02). Madis Mihkels (Intermarche – Wanty) ületas finišijoone 33. positsioonil.

De Kleijn edestas grupifinišis uusmeremaalast Laurence Pithie’d (Groupama – FDJ) ja kaasmaalast Dylan Groenewegenit (Team Jayco AlUla). Intermarche – Wanty meeskonnast sai belglane Gerben Thijssen parimana viienda koha.

«Väga aeglane päev ilma jooksikute grupita,» ütles Mihkels, kes umbes 15 kilomeetrit enne lõppu liivases sisekurvis kukkus. «Omaenda rumal viga. Õnneks pääsesin mõne kriimuga ja sain ilusasti ette järele. Lõpp oli nii kaootiline, et oma lead-out’i me realiseerida ei suutnud. Gerben sai siiski enam-vähem positsioonil peale ning tasuks viies koht, kuid see ei olnud kindlasti see, mille järele me siia tulime.»

Velotuuri üldarvestuses kerkis liidriks Pithie, kellele järgnevad taanlane Mads Pedersen (Lidl – Trek) ja hollandlane Olav Kooij (Team Visma | Lease a Bike). Mihkels jätkab võistlemist 13. kohal (+0.10).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles