Putin käskis venelastel suusatama minna (2)

Postimees Sport
Copy
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Michael Klimentyev / Sputnik / Scanpix

Järgmisel nädalal toimuvad Venemaal presidendivalimised, mille tulemus on kahjuks ette teada. Vladimir Putin pidas sellele vaatamata iga-aastase kõne, kus ei jätnud puudutamata rahva tervist ning utsitas kaasmaalasi sporti tegema.

71-aastane Putin rõhutas oma kõnes, et inimeste füüsiline vorm on oluline. «Kas mäletate tuntud loosungit «Lõpetage joomine, minge suusatama»,» teatas Putin ja hakkas seepeale ette lugema Venemaa alkoholipoliitika võidukäiku.

«Joomise asjus oleme saavutanud märkimisväärselt häid tulemusi. Oleme märgatavalt vähendanud alkoholi, ja mis kõige tähtsam, kangete alkoholitoodete tarbimist,» vahendas Putinit Iltalehti.

Putin tutvustas möödunud nädalal peetud kõnes järgmise kuue aasta plaane. Üks kampaanialubadusi oli suurendada sportimiskohtade arvu, et lapsed ja noored rohkem liiguksid.

Kohapeal kuulasid oma presidenti vaoshoitult nn marionett-toetajad, sealhulgas maadluslegend Aleksandr Karelin, endine raskekaalu poksija Nikolai Valujev ja suusataja Veronika Stepanova. Karelin ja Valujev kuuluvad Putini parteisse Ühtne Venemaa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles