Eesti koondisel on hea võimalus jõuda EM-valiksarjas play-off'i

Toimetas Ville Arike
Copy
Eesti koondislased Getter Saar (vasakul) ja Lisette Tammik (nr 14) väravat tähistamas. Tammik oli mullu kuue tabamusega Rahvuste liiga edukamaid väravakütte.
Eesti koondislased Getter Saar (vasakul) ja Lisette Tammik (nr 14) väravat tähistamas. Tammik oli mullu kuue tabamusega Rahvuste liiga edukamaid väravakütte. Foto: Eesti Jalgpall / Facebook

UEFA peakorteris Nyonis peetud loosimisel sai Eesti naiste jalgpallikoondis 2025. aasta EM-valiksarjaks soodsad vastased ja hea võimaluse jõuda play-off'i.

Eesti kuulub tugevuselt kolmandasse ehk C-liigasse, valiksari toimib Rahvuste liiga põhimõttel. Küll on Euroopa jalgpalliliit UEFA töötanud välja süsteemi, kus finaalturniirile jõudmise võimalus on kõigil alustajatel, sealhulgas nõrgimasse ehk C-liigasse kuulujatel.

Eesti sattus viiendasse, ainsasse kolmeliikmelisse alagruppi koos Albaania ja Luksemburgiga. Mullu Rahvuste liiga B-tasandil mänginud, aga sealt allapoole langenud Albaania oli loosimisel esimeses, Eesti teises ja Luksemburg kolmandas tugevusgrupis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles