Laskesuusatajad pannakse hooaja lõpus karmilt proovile

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Tuuli Tomingas tegi viis aastat tagasi USAs tol ajal karjääri parimad esitused. FOTO: Joe Klamar/AFP/SCANPIX
Tuuli Tomingas tegi viis aastat tagasi USAs tol ajal karjääri parimad esitused. FOTO: Joe Klamar/AFP/SCANPIX Foto: Joe Klamar

Laskesuusatamise MK-sari lõppeb tänavu Põhja-Ameerikas, kus kahel järjestikusel nädalal toimuvad etapid nii USAs kui ka Kanadas.

Rahvusvaheline Laskesuusaliit (IBU) on MK-sarja kalendrit plaaninud üldiselt niimoodi, et korra olümpiatsüklis väisatakse ka Põhja-Ameerikat. Viimati võisteldi Kanadas ja USAs hooajal 2018/19, kuid toona toimusid MK-etapid hooaja sees, mitte lõpus.

Nii mõnigi laskesuusataja on avaldanud nördimust, et hooaja otsustavateks etappideks on sportlased pandud keerulisse olukorda. Üks neist on prantslanna Julia Simon, kes hoiab MK-sarja kokkuvõttes kolmandat kohta, kaotades liidrile Ingrid Landmark Tandrevoldile 97 ja Lisa Vittozzile 4 punktiga.

«Põhja-Ameerika etapid võivad olla kahjulikud. Eks näis, kuidas nendega toime tulen. Mul on juba maailmameistrivõistluste ajast unevõlg, mistõttu pole mul võimalik olnud uneaega hilisemaks lükata. Kuid eks me kõik oleme samasuguses olukorras. Kõik taandub sellele, kes suudab sellega kõige paremini toime tulla,» ütles Simon väljaandele Nordic Magazine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles