«Naudingu elust kui sellisest» kaotanud tennisetäht alustas võitlust miljonite nimel

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tennisetäht Simona Halep astus ühest kohtuuksest sisse, et juba peagi teise siseneda.
Tennisetäht Simona Halep astus ühest kohtuuksest sisse, et juba peagi teise siseneda. Foto: REUTERS/Denis Balibouse/Scanpix

Dopingukaristus jätab sportlasele igaveseks pleki külge, ent tennisetäht Simona Halep tõestas, et kohtu kaudu on võimalik oma nimi ka puhtaks pesta. Süüdistustest vabanenud rumeenlanna ei ole aga kohtuteest väsinud, vaid alustab peagi uut võitlust.

Endisele maailma esireketile esitati dopingusüüdistus 2022. aasta 29. augustil, mil tema USA lahtistel antud dopinguproov osutus positiivseks. Sellest leiti aneemiavastase ravimi roksadustaadi jälgi, mis stimuleerib punaste vereliblede tootmist organismis. Rumeenlanna eitas süüd ja andis mõista, et kohtuteed pole võimalik vältida. Halep pöörduski Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži (CAS), kus tema juhtumit peagi menetlema hakati.

Esimene otsus polnud veel saabunudki, kui Halep sattus järgmisesse skandaali. Nimelt leiti tema bioloogilises passis ebakorrapärasusi, mille eest nõuti omakorda dopingukaristust. Esialgu määratigi rumeenlannale nelja-aastane võistluskeeld, ent sel nädalal seadis CAS õigluse jalule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles