Tallinna Kaleviga ühines Premier League'i kogemusega taustajõud

Postimees Sport
Copy
Teemu Tainio
Teemu Tainio Foto: Remy Põld / JK Tallinna Kalev

Tallinna Kalevi esindusvõistkonna treenerite tiimiga liitus Soome jalgpallilegend Teemu Tainio, kellest sai esindusmeeskonna abitreener. Ta saabus Eestisse neljapäeval ning osales samal päeval oma esimesel treeningul meeskonnaga.

«Teemu toob Eesti liigasse ja Kalevi meeskonnale kogemust, mida vajame. Olles töötanud temaga koos nii mängijana kui ka juba klubidevaheliselt spordidirektorina, kus ta on olnud peatreener, siis mul on väga hea meel, et saime tähtsal hooajal tuua sellise profiiliga inimese Eesti jalgpalli. Kindlasti on meie noortel temalt palju õppida, mis on meie peamine eesmärk,» ütles Lindpere.

Tainio mängis aastatel 2005–2010 Premier League'is, seda Tottenhami ja Sunderlandi ridades. Karjääri lõpus võttis ta suuna teisele poole Atlandi ookeani ning mängis 2011–2012 New York Red Bullsis, kus mängis aastatel 2010–2012 ka Lindpere. Soome A-koondise eest on Tainio pidanud 64 mängu ning löönud kuus väravat.

«Olen väga õnnelik, et saan Kaleviga ühineda ja olla abiks sel tähtsal hooajal. Arvestades, et klubis on ees juba tuttavad nii Joel Lindpere, Ragnar Klavani kui ka Ats Purje näol ning Soome liigast tuttavad mängumehed Onni ja Oskari, siis usun, et meie koostöö saab olema väga tõhus ja efektiivne. Olles aastaid olnud Soome kõrgliigaklubi peatreener ja saavutanud väikese klubiga edu, siis näen Kalevis juba tuttavaid väljakutseid ja võimalusi,» ütles Tainio.

Treenerina on Tainio varem tööd teinud Soome võistkondade Klubi 04 ja Haka abitreenerina. Viimati töötas ta Küprose võistkonna AEL Limassol juures.

Tallinna Kalevi esindusmeeskonna peatreeneriks on Daniel Meijel, teda abistavad Teemu Tainio ja mängiv abitreener Ats Purje. Väravavahtide treener on Oskari Forsman, füsioterapeut Laura Ernits, spordipsühholoog Laur Nurkse ning fitness-treener Ilo Rihvk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles