Kas Kristin Tattar jätkab kettagolfimaailma valitsemist?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristin Tattar
Kristin Tattar Foto: Kermo Benrot

Täna said viimaks alguse kettagolfi profituuri suurturniirid, millest esimene toimub USAs Texase osariigi Waco linnas. Tiitlikaitsjana läks hooaja esimesele suuremale mõõduvõtule vastu Kristin Tattar, kellel tuleb konkureerida mitmete tippudega, kes püüavad eestlannat troonilt tõugata.

Veel mõned aastad tagasi olid kettagolfi profituuril favoriitide ring üsna kitsas. Peamiselt jagasid turniirivõidud omavahel viiekordne maailmameister Paige Pierce, kahekordne ilmameister Catrina Allen ja üha kõrgeimaid tippe vallutav Tattar. Nüüdseks on potentsiaali turniirivõiduni jõuda enam kui kümnel naisel, ent kõige teravamasse tippu kuuluvad ainult mõned.

Tattari suurimad konkurendid tulevad ikkagi USAst, kes saavad spordialaga tegeleda ka aasta ringi. Tänavu loodab tõelise läbimurde sooritada maailma viies number Missy Gannon, kes triumfeeris mullu profituuri finaalis, millega pistis taskusse ajaloo suurima auhinnaraha 40 000 dollarit. Gannon on üks neist, kel puudub auhinnakapist veel kõrgeima tasemega turniiri esikoht. Mullu oli neid ka keeruline saavutada, kuna kõik noppis endale just Tattar, kes tegi säärase vägitükiga ka ajalugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles