Jalgpallitäht avameelselt olümpia seksielust: sain ikka mitu kuldmedalisti (1)

Postimees Sport
Copy
Olümpiarõngas Thamesi jõel Londonis. Foto on illustratiivne.
Olümpiarõngas Thamesi jõel Londonis. Foto on illustratiivne. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Scanpix

Endine Premier League’i mängija, 35-aastane Micah Richards meenutas oma kogemusi 2012. aasta Londoni olümpialt. Kuigi Suurbritannia jalgpallikoondise tulemused olid kahvatud, jäi suurvõistlus eraeluliselt mehele igaveseks meelde.

Karjääri jooksul Manchester City, Fiorentina ja Aston Villa ridades mänginud Richards on nüüd hinnatud jalgpalliekspert Briti telekanalites. Taskuhäälingus «The Rest is Football» meenutas Richards 12 aastat tagasi toimunud Londoni olümpia elu sportlaskülas ning hakkas loendama oma «saavutusi».

«Sain ikka mitu kuldmedalisti. See oli üks mu elu tipphetki. Uskumatu,» rääkis Richards taskuhäälingu saatejuhtidele, samuti endistele tippjalgpalluritele, Alan Shearerile ja Gary Linekerile oma voodipartneritest.

Jalgpallimängud toimuvad erinevatelt teistest olümpiaaladest üldjuhul kogu riigis, nii oli ka Londoni mängudel. Kuid ühe mängu sai Suurbritannia koondis pidada Londonis Wembley staadionil ja nii pääses koondis paariks ööks olümpiakülla, mis on jätnud Richardsile kustumatu mälestuse.

«Olime seal kolm ööd. Käisime trennis ja siis tulime tagasi külla. Kõik kolm ööd olime üleval kella neljani hommikul,» meenutas Richards, et sportlaste omavahelised suhted saavad olümpial iga kord teemaks ning et selline maine on tema kogemusel igati õigustatud.

«See oli kõigi aegade pidu. Seal on kõik sportlased, igasugused tüübid: kuulitõukajad, odaviskajad, ujujad, jalgpallurid ja korvpallurid,» loetles Richards.

Iga olümpia eel käib ka meediast läbi, kui palju kondoome sportlastele jagatakse. Richardsile avaldas Londoni mängudel toimunu muljet. «Olümpiakülas on tohutu tuba lihtsalt kondoome täis! Muidugi tahavad nad seal turvaseksi propageerida ja ma vannun käsi südamel, ma olin ikka hoos,» ei saanud Richards naeratust näolt pühkida.

Richards ütles, et on pärast 2019. aastal karjääri lõpetamist paar kilo juurde võtnud, kuid 2012. aastal, kui ta oli 24-aastane, oli ta eluvormis. «Olin natuke saledam ja lihaselisem. Oli suvi ja jalutasin olümpiakülas ringi ilma särgita,» kirjeldas Richards.

Richards tegutses karjääri jooksul paremkaitsjana ja 2012. aastal tuli ta Cityiga Premier League’i võitjaks. 2012. aasta Londoni olümpial sai Suurbritannia koondis veerandfinaalis kaotuse Lõuna-Korealt, kellele jäädi alla penaltiseerias. Korealased said hiljem kaela pronksid, finaalis kohtusid Brasiilia ja Mehhiko, kuldmedali said mängu 2:1 võitnud mehhiklased.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles