Dopingupatuse Valijeva karjäär sai veel ühe tagasilöögi

Karl Mihkel Eller
Copy
Kamila Valijeva (paremal) 21. veebruaril Vladimir Putini (keskel) kõrval, kui Kaasanis avati Tulevikumängude võistlus.
Kamila Valijeva (paremal) 21. veebruaril Vladimir Putini (keskel) kõrval, kui Kaasanis avati Tulevikumängude võistlus. Foto: Maksim Bogodvid / IMAGO / Scanpix

Kamila Valijeva pole veel saanud täisealiseks, kuid juba on temast saanud üks maailma vastuolulisemaid iluuisutajaid. Jaanuaris määrati talle pikaajaline võistluskeeld ning nüüd sai ta veel ühe tagasilöögi, kui ta arvati välja Venemaa koondisest.

Nüüdseks 17-aastane Valijeva sai kurikuulsaks 2022. aastal Pekingi olümpial, kui aitas kullale Venemaa võistkonna. Siis tuli päevavalgele tema positiivne dopinguproov ning alanud sasipundar jõudis lahenduseni alles tänavu jaanuaris, mil talle määrati tagasiulatuvalt nelja-aastane võistluskeeld.

Sel nädalal selgus ka paratamatu tõsiasi, et Valijeva ei kuulu enam Venemaa koondisesse, vahendas RIA Novostit Tšehhi portaal blesk.cz. Valijeva koondisest väljajätmist kinnitas Venemaa iluuisutamisföderatsiooni juht Aleksandr Kogan. «Valijeva praegu koondisesse ei kuulu. Kõik tehti vastavalt määrustele,» ütles ta TASSile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles