Ametlik: Nelli Differt kindlustas pileti Pariisi olümpiamängudele

Toimetas Ville Arike
Copy
Nelli Differt
Nelli Differt Foto: Tairo Lutter

Epeevehklemise GP-etapil Budapestis jõudis Erika Kirpu Eesti parimana veerandfinaali, ent uks poolfinaali jäi suletuks. GP-etapil selgus ka tõsiasi, et vähemalt üks Eesti epeenaine pääseb Pariisi olümpiamängudele! Selleks on Nelli Differt, kel edetabelis eestlannadest enim punkte.

Kuivõrd 16 parema sekka ei pääsenud ükski eestlannade konkurent võitluses Pariisi olümpia individuaalkohtadele (jutt käib kohtadest, mida saavad nende riikide sportlased, kelle võistkond mängudele ei pääse), on selge, et juhul, kui Eestil ei õnnestu kahe nädala pärast Hiinas Nanjingis peetaval MK-etapil võistkondlikule olümpiakohale jõuda, saame individuaalturniiril panna Euroopa kvoodi alusel välja ühe sportlase.

Maailma edetabeli põhjal saavad kaks kohta Euroopa riigid, kelle võistkond Pariisi ei pääse, ning need lähevad Eestile ja Ungarile. Eesti puhul oli küsimus vaid selles, kas koha saab Nelli Differt või Erika Kirpu, teistel enam selle saamise võimalust ei ole (va muidugi võistkonnaga Pariisi jõudes!). Neil oli koos vastavalt 98 ja 54 punkti. Kirpu pidanuks Differti edestamiseks jõudma nii täna kui ka Hiinas vähemalt finaali ja neist ühe võistluse ka võitma ning lootma, et kaasmaalannast konkurent Hiinas piisavalt punkte ei kogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles