JÄRELVAADATAV Võru asus poolfinaalseeriat Tartu vastu juhtima

Postimees Sport
Uuendatud 13. märts 2024, 21:48
Copy

Võru Barrus alistas võrkpalli Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria avamängus 3:1 (25:16, 19:25, 25:18, 25:23) Tartu Bigbanki. Poolfinaalseeria peetakse kolme võiduni.

Pea 300 pealtvaataja ees mänginud Barruse meeskond alustas näljaselt ning kokkvõttes väga hea mängu teinud Tarvo Täht viis geimi keskel Võru juhtima 14:10 ja tagasi enam ei vaadatud.

Teises vaatuses leidsid ka tartlased oma mängu ning Võru hakkas rohkem eksima, Renato Santose vea järel oli Bigbank peal 16:13 ja võitis omakorda teise geimi 25:19.

Kolmas geim kulges tasavägiselt, kuni Täht tegi seisuks 11:8. Sellest Tartu enam välja ei tulnud ja Kristo Kollo serviäss lõpetas geimi 25:18 Barrusele.

Neljas geim oli täis võitluslikke ja pikki pallivahetusi ning kuigi Võru pääses juhtima 18:14, suutis Tartu 20:20 viigini jõuda. Santose vedamisel võitis Võru siiski geimi 25:23 ja mängu seega 3:1.

STATISTIKA: Võru parimaks kerkis kolme võiduni peetava seeria avavaatuses 23 punkti (+12) toonud Renato Santos, 14 punkti (+12; sh 5 blokki) panustas Shonari Hepburn, 11 punkti (+5) Robin Kahu ning 10 (+1) Kristo Kollo. Võru vastuvõtt oli 43% ja rünnakuid lahendati 47-protsendiliselt, blokist saadi 11 punkti ja servil löödi 5 ässa ning eksiti 17 pallingul.

Bigbanki edukaim oli rünnakul 20 punktiga (+6) Timo Lõhmus, Mart Naaber lisas 12 (+9) ja Andris Širjakovs 10 (+1) punkti. Tartu vastuvõtt oli 51 ja rünnak 39%, blokist teeniti 7 ja servilt 5 punkti (19 viga).

Võru Barruse peatreener Oliver Lüütsepp tõdes, et play-off'ile omaselt oli mäng kohati kole. «Tänane mäng oli mõlemalt poolt nagu selline kekatund, eriti esimene pool. Meil on eelmisest mängust kaks nädalat möödas, vigastused ka ja mängutunnetust oli seetõttu vähe. Tartul on vist sama seis, trennis on mehi vähe olnud. Oma parimat nad täna välja ei mänginud.»

Bigbanki resultatiivseimaks tõusnud Timo Lõhmus ei osanud kehva mängu algust selgitada (avageimi kaotas Tartu 16:25 - toim). «Miks me alustame alati nii halvasti, on minu jaoks müstika... aga Võru poolelt tooksin ma positiivse poole pealt esile Leppa (libero Cris Karlis Lepp), Kollot (Kristo Kollo) ja muidugi Renato (Renati Santos), kelle kõrgus on juba maailmaklass,» sõnas Lõhmus.

Seeria teine mäng peetakse Tartu Ülikooli spordihoones laupäeval, 16. märtsil kell 16.00 ning kolmas kolmapäeval, 20. märtsil kell 19.00 Võrus. Vajadusel peetav neljas mäng toimub 23. märtsil kell 15.00 Tartus ning viies 26. märtsil kell 19.00 taas Võrus.

Enne mängu:

Kolme võiduni peetava seeria teine kohtumine toimub Tartus laupäeval, 16. märtsil kell 16.00 ning kolmas kolmapäeval, 20. märtsil kell 19.00 Võrus. Vajadusel peetav neljas mäng toimub 23. märtsil kell 15.00 Tartus ning viies 26. märtsil kell 19.00 taas Võrus.

Cronimet liiga põhiturniiri lõpetas Võru meeskond teisena ja Tartu kolmandana. Omavahelistes mängudes sai Bigbank põhiturniiril kirja 3:0 ja 3:1 võidud, viimases kohtumises jäi 3:1 peale Barrus.

Oliver Lüütsepa juhendatav Võru Barrus oli põhiturniiri lõpus väga heas hoos, ent pidi siiski finaalturniirist napilt eemale jääma. Vigastusega oli hädas kogenud kapten Kristo Kollo ja veel kaks nurgaründajat Rasmus Meius ja Devin Põlluste. «Kollo vigastus on kontrolli all, ta on saanud normaalselt treenida, Rasmus ja Devin meid esimeses mängus aidata ei saa, aga ehk üks neist juba teises saab. Teised mehed on mänguvalmis,» sõnas juhendaja hetkeseisu kohta.

Finaalturniirilt eemale jäämine on juhendaja sõnul nüüdseks unustatud. «Paar päeva põdesime ja esimene nädal pärast seda oli ikka raske, aga nüüdseks on see unustatud ja oleme isukalt treeninud ja mõtted on suunatud poolfinaalile. Koduväljaku eelis on ikkagi eelis ja selle üle on hea meel, et saame tähtsaid mänge oma fännide ees vähemalt kahel korral mängida. Siin tekib hea energia ja saame fännidelt tõesti korralikku lisatuge.»

Vastase kohta sõnab Lüütsepp: «Peame suutma reageerida sellele, kuidas nende mäng hakkab kujunema. Timo Lõhmus saab rünnakul kindlasti väga suure koormuse, aga saab näha, kuidas jagunevad tõsted teistele ründajatele. Ka tempod on neil head, kui pall hästi käes on ja servi tähtsus on selles seerias kindlasti suur. Püüame targalt ja taktikaliselt hästi servida ja igal positsioonil hästi mängida, siis kõik võimalik.»

Tartu Bigbanki juhendava peatreeneri Alar Rikbergi meeskond oli põhihooaja lõpus kimpus vigastuste ja haigustega, kindlasti ei tule enam sel hooajal väljakule üks liidreid Martti Juhkami. «Peale Martti on olukord ses osas paranenud. Oleme kulgenud taastumise ja treenimise tasakaalus. Mart Naaber ja Taavet Leppik pole täismahus kaasa löönud trennides ja mõned hädalised on olnud haigustega eemal, aga mänguks on nad kõik olemas.»

«Usun, et tuleb väga tasavägine ja võitluslik seeria, Võru on kindlasti väga näljane, sest jäid valusalt välja nii karikafinaalist kui Cronimeti finaalturniirist. Ja põhiturniiri lõpus nad ikkagi domineerisid. Määrama hakkab see, kummal on suurem võidutahe ja võitlusvaim ning oskus pead külmana hoida rasketes olukordades. Suurt domineerimist ei julge eeldada kummaltki poolt, peame olema valmis tasavägisteks geimideks ja mängudeks, suur roll on mängijate psüühikal,» rääkis peatreener.

«Kõik saavad aru, et hooaja tähtsaim võistlus on ees ootamas ja püüame selleks end kõige paremini kokku võtta. Kui vaadata, mis seisust me Cronimet liigas finaali jõudsime ja seal Selverile hambaid näitasime, siis nüüd tagasi mõeldes võib sellega rahule jääda ja proovime sama hooga edasi minna.»

Teine poolfinaalseeria Selver/TalTechi ja Pärnu Võrkpalliklubi vahel algab neljapäeval.

***

Poolfinaalpaarid moodustati Cronimet liiga põhiturniiri mängutulemuste alusel, sh ka mängud teise riigi meeskondadega reastusid Eesti võistkonnad asetustesse 1.-4. Poolfinaalid peetakse kolme võiduni. Poolfinaalide võitjad kohtuvad nelja võiduni mängitavas finaalseerias, mille esimene, kolmas, viies ja vajadusel seitsmes mäng peetakse kõrgema asetusega meeskonna kodus.

Pronksmedalisti selgitamiseks kohtuvad poolfinaalide kaotajad ning kolmanda koha omanik selgub kolme võiduni mängitavas seerias. Esimene, kolmas ja vajadusel viies mäng peetakse kõrgema asetusega võistkonna kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles