Venemaa tudengiliigas mängiva Eesti korvpalluri isa: ta toob meile sealset know-how’d (2)

Ville Arike
, reporter
Copy
Moskva riikliku kehakultuuriakadeemia meeskond, kelle koosseisu kuulub ka Daniel Beilinson (all väikesel pildil) rõõmustamas 2023. aastal tudengiliiga ASB Final Eight turniiri võidu puhul.
Moskva riikliku kehakultuuriakadeemia meeskond, kelle koosseisu kuulub ka Daniel Beilinson (all väikesel pildil) rõõmustamas 2023. aastal tudengiliiga ASB Final Eight turniiri võidu puhul. Foto: Montaaž: Instagram @mgafk_malakhovka

Hiljutine Eesti jäähokimängijate osalemine Venemaal peetud võistlustel ei jäänud ainsaks. Koduses korvpalli esiliigas lõi sel hooajal Tallinna Spordiakadeemia/Tallinna Ülikooli meeskonna ridades kaasa Daniel Beilinson, kes õpib kolmandat aastat Venemaal ülikoolis ja mängib sealses tudengiliigas.

23-aastane Beilinson on Moskva riikliku kehalultuuriakadeemia (MGAFK) üliõpilane. Tegemist on tuntud õppeasutusega, mille on lõpetanud näiteks 20. sajandi üheks paremaks korvpalluriks hinnatud Sergei Belov, kes 1972. aastal tuli Münchenis mängijana olümpiavõitjaks ning hiljem töötas aastaid treenerina.

Eesti Korvpalliliit (EKL) ei olnud peasekretär Keio Kuhi sõnul senini teadlik, et Beilinson mängib korvpalli Venemaa ülikooliliigas. «EKL mõistab hukka nii treenerite, kohtunike kui ka mängijate seotuse sõja agressorriigi Venemaaga,» ütles Kuhi Postimehele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles