BLOGI JA GALERII Eesti käsipallikoondis alistas MM-valikmängus Ukraina

Ville Arike
, reporter
Copy

Eesti meeste käsipallikoondis alistas 2025. aasta MMi kvalifikatsiooni mängus Kalevi spordihallis Ukraina 32:29. Tegemist on kahest mängust koosneva matšiga, korduskohtumine peetakse pühapäeval Leedus ja kokkuvõttes parim liigub edasi. Postimees tegi mängust otseblogi.

Enne mängu:

Eesti koondis pääses eelkvalifikatsioonist teise ringi, olles novembris kahe mängu kokkuvõttes 58:51 üle Lätist. Meie paari võitja kohtub järgmises ringis maailmameistrivõistluste koha nimel Islandiga.

Seekordses koosseisust on Eestil üks tähtis puuduja, Mihkel Lõpp. «Eks teeme tööd nende meestega, kes on terved ja siin kohal. Jätkame protsessi, millega alustanud oleme. Selle nädala põhiliseks ülesandeks on agressiivse kaitse jaoks õigete rollide paika saamine. Muidu mängis Lõpp ees ja ta sai samas täita rünnakul mängujuhi rolli. Hetkel need mehed, keda seal proovinud oleme, ei täida päris igapäevaselt seda rolli,» ütles mängu eel Eesti koondise peatreener Martin Noodla.

Ukraina koondis on meie jaoks praegu üsna tundmatu suurus. «Arusaadavatel põhjustel on vastaste kohta informatsiooni hankimine tavalisest keerulisem. Praeguseks teame seda, et viis-kuus põhimängijat on neil kohal. Ülejäänud meeskonna moodustavad noored pallurid. Võime järeldada, et kuigi mehed on Ukrainal erinevad, siis süsteem on sama ning selle kohta on õnneks mingi info olemas,» jätkas Noodla.

MMile on Euroopast kvalifitseerunud juba korraldajad Horvaatia, Norra ja Taani ning tänavuse EMi põhjal Prantsusmaa, Saksamaa ja Rootsi.

Neli viimast pääsejat selgitatakse välja valiksarjas. Sel nädalal kohtuvad lisaks Eestile ja Ukrainale veel Belgia - Itaalia, Soome - Leedu ja Slovakkia - Iisrael. Otse viimasesse valikringi pääsesid lisaks Islandile veel Poola, Ungari ja Montenegro, kes ootavad vastaseid käesoleva nädala vastasseisudest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles