Aigro hea hüppevorm kadus kui tina tuhka: trükimusta need sõnad ei kannata

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: LEONHARD FOEGER

Suusahüppaja Artti Aigro piirdus kolmapäeval Norras Trondheimis peetud MK-etapil 42. kohaga.

Aigro hüppas 114,5 meetrit ning teenis 100,8 punkti, millest teise vooru pääsemiseks ei piisanud. MK-etapi võitis Stefan Kraft (137,5 ja 134 m, 291,8 p), teine oli Daniel Tschofenig (135 ja 132,5 m, 290,8 p) ning kolmas Jan Hörl (130,5 ja 138 m, 288,8 p). Austerlastele kindlustas nelikvõidu Daniel Huber (133,5 ja 138 m, 277,8 p).

Aigro esitused pole viimasel ajal olnud just parimad. Norras peetaval Raw Air tuuril ei õnnestunud tal esimesel Oslo etapil isegi kvalifikatsioonist edasi pääseda. Teisel etapil Oslos sai ta 45. ning kolmandal Trondheimis 41. koha.

«Ega siin ei olegi midagi kokku võtta. Need sõnad, mida sooviksin enda kohta kasutada, ei kannata trükimusta. Aga ma ei tea… endal ka jube raske hetkel,» lausus Aigro pressiteenistuse vahendusel.

Raw Air tuur jätkub Vikersundi lennumäel, kus kaks aastat tagasi peetud MMil teenis Aigro 19. koha.

«Kas põnevusega saab sellise hüppevormi pealt Vikersundi oodata, aga jah, kindlasti loodan, et olukord läheb natukenegi paremaks ning mul tekib seal mingi võimalus. Ei taha veel enne hooaja viimast kaht etappi suuski nurka visata. Vaatame ja proovime,» ütles Aigro.

Aigro on sel hooajal olnud tegelikult heas hoos, sest on 12 võistlusel pääsenud teise vooru ehk 30 parema sekka. Küsimusele, kuhu hüppevorm kaduda võis, vastas Aigro: «Kui ma teaks, siis teeksin koheselt muudatused. Kuid ma arvan, et kui ebaõnnestumised siin vahele tulid, siis hakkas neid probleeme järjest juurde tulema ning pea ei kesta võistlushüppeid hetkel lihtsalt ära. Mingit muud suurt viga ma hetkel ei oskagi välja tuua. Lihtsalt peas on midagi untsu läinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles