JÄRELVAADATAV Tartu Bigbank tuli rongi alt välja ja viigistas poolfinaalseeria

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Eesti meeste meistrivõistlustel jätkus poolfinaalseeria Tartu Bigbanki ja Võru Barruse vahel. Tulises teises kohtumises teenis Tartu Bigbank 3:2 (17:25, 25:14, 23:25, 26:24, 15:11) võidu.

Enne mängu:

Kolme võiduni peetavat seeriat alustas võiduga Barrus, kes alustas poolfinaali avakohtumist näljaselt ning kokkvõttes väga hea mängu teinud Tarvo Täht viis geimi keskel Võru juhtima 14:10 ja tagasi enam ei vaadatud.

Teises vaatuses leidsid ka tartlased oma mängu ning Võru hakkas rohkem eksima. Renato Santose apsu järel oli Bigbank peal 16:13 ja võitis omakorda teise geimi 25:19. Kolmas geim kulges tasavägiselt, kuni Täht tegi seisuks 11:8. Sellest Tartu enam välja ei tulnud ja Kristo Kollo serviäss lõpetas geimi 25:18 Barrusele.

Neljas geim oli täis võitluslikke ja pikki pallivahetusi ning kuigi Võru pääses juhtima 18:14, suutis Tartu jõuda 20:20 viigini. Santose vedamisel võitis Võru siiski geimi 25:23 ja mängu 3:1.

Võru parimaks kerkis 23 punkti (+12) toonud Santos, 14 silma (+12; sh viis blokki) panustas Shonari Hepburn, 11 punkti (+5) Robin Kahu ning kümme (+1) Kristo Kollo. Võru vastuvõtt oli 43 protsenti ja rünnakuid lahendati 47-protsendiliselt, blokist saadi 11 punkti, servil löödi viis ässa ning eksiti 17 pallingul.

Rünnakul oli Bigbanki edukaim 20 punktiga (+6) Timo Lõhmus, Mart Naaber lisas 12 (+9) ja Andris Širjakovs kümme (+1) silma. Tartu vastuvõtt oli 51 ja rünnak 39 protsenti, blokist teeniti seitse ja servilt viis punkti (19 viga).

Barruse peatreener Oliver Lüütsepp tõdes, et play-off'ile omaselt oli mäng kohati kole. «Tänane mäng oli mõlemalt poolt nagu selline kekatund, eriti esimene pool. Meil on eelmisest mängust kaks nädalat möödas, vigastused olid ka ja mängutunnetust oli seetõttu vähe. Tartul on vist sama seis, trennis on vähe mehi olnud. Oma parimat nad täna välja ei mänginud.»

Bigbanki resultatiivseimaks tõusnud Lõhmus ei osanud kehva mängu algust selgitada. «See on minu jaoks müstika, miks me alustame alati nii halvasti. Võru poolelt tooksin ma positiivse poole pealt esile Leppa (libero Cris Karlis Lepp), Kollot (Kristo Kollo) ja muidugi Santost, kelle kõrgus on juba maailmaklass,» sõnas Lõhmus.

Seeria kolmas mäng algab 20. märtsil kell 19.00 Võrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles