Ootamatu kõhuvalu vajutas Eesti koondise avapäevale pitseri (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Oliver Ojakäär
Oliver Ojakäär Foto: Eesti Tenniseliit

Sri Lankal peetava tennise Davis Cupi Maailmaliiga II grupi üleminekumäng Iraani ja Eesti vahel on avapäeva järel viigis 1:1.

Loosi tahtel kohtusid esimeses mängus Mark Lajali puudumisel Eesti esireketiks olev Oliver Ojakäär (ATP 939.) ja vastaste teine number Hamidreza Nadaf (ATP 1588.).

Mäng oli seisuni 4:3 tasavägine, aga seejärel võitis Ojakäär pika geimi ega loovutanud enam ühtki geimi – 6:3, 6:0. Suur vahe tuli sisse esimese servi punktidelt, Ojakäär võitis neist 92 protsenti ja vastane ainult 48.

Ojakäär sõnas pärast mängu Eesti tenniseliidule, et kohtumine oli Sri Lankal valitsevate tingimuste tõttu parajalt keeruline. «Sooja oli vähemalt 33 kraadi ja ilm on väga niiske, kõik riided vettisid läbi. Tingimused tegid mängu minu jaoks füüsiliselt keeruliseks, aga tundus, et vastasel oli veel raskem.

Algul tundsin ka närvipinget, sest see oli mu esimene Davis Cupi kohtumine, kuid arvan, et väljakut, palle ja ilmastikutingimusi arvestades oli mängupilt päris hea.»

Ka Ojakäär pidas kohtumise murdehetkeks pikka geimi esimese seti seisul 4:3. «See oli mõlemapoolsete võimalustega geim ja mul oli ka rohkem õnne. Kuid tänu selle geimi võitmisele vabanesin pingest,» ütles ta.

Seejärel tundus, et Eesti on minemas 2:0 juhtima, sest meie teine reket Kristjan Tamm (ATP 1063.) alustas Iraani esinumbri, 22-aastase Sina Moghimi (1086.) vastu bravuurselt ja juhtis 5:0. Tamm võitis vastase kaks servigeimi nulliga, aga oma servil pidi kaitsma mõned murdepallid.

Teises setis läks Tamm murdega ette ja juhtis 4:2, aga vastane suutis viigistada ja seisul 6:5 uuesti murda. Enne oli Tamm seisul 4:5, 15:40 päästnud kaks settpalli.

Otsustav sett oli erakordselt võrdne, peaaegu kõigis geimides oli murdepalle, aga murdeid suhteliselt vähe – Tamm läks 3:2 ette, aga vastane sai murde tagasi seisuks 3:3.

Seisul 3:4 suutis Tamm päästa viis murdepalli, aga sellest kõvast võitlusest ikkagi abi polnud, sest seisul 4:5 ta oma servi kaotas. Iraani esireket jäi peale 1:6, 7:5, 6:4, kuigi Tamm oli see, kes võitis kohtumises rohkem punkte (103:98). 

Meeskonna kapten Vladimir Ivanov võttis päeva kokku järgnevalt: «Kohtumised olid tasavägised, ka Oliveri võidumängus oli võitlust rohkem, kui numbrid näitavad. Arvan, et see oli kõige raskem 6:3, 6:0 võit, mida elus olen näinud.

Teises mängus alustas Kristjan hästi, suutis oma mängu peale suruda, aga teises setis hakkas tal kõht valutama ja ka väsimus tuli peale. Vaikselt hakkas mäng teisele poole minema. Kahju, et ühe kohtumise kaotasime, aga usun, et homseks on poisid jälle valmis ja tahame võiduga koju minna.»

Kuigi homme on võimalik mängijaid vahetada, peaksid üksikmängudes olema vastamisi Ojakäär-Moghimi ja Tamm-Nadaf. Paarismänguks on Eesti üles andnud Kenneth Raisma ja Siim Troosti, kuid kes seal tegelikult mängivad, selgub alles homme.

Davis Cup on üks maailma vanimaid võistkondlikke spordivõistlusi, mis peeti esimest korda juba 1900. aastal. Eesti osales Davis Cupil esimest korda aastal 1934 ning alates 1993. aastast regulaarselt. Praegu mängib meeskond Maailma II liigas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles