Vennad Bø-d püstitasid kaks laskesuusatamise rekordit

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Johannes Thingnes Bø.
Johannes Thingnes Bø. Foto: Martin Divisek

Laskesuusatamise MK-hooajale pannakse sel nädalavahetusel punkt Kanadas Canmore'is. Eilse meeste sprindiga püstitati kaks MK-sarja rekordit, millest ühe haaras endale biatlonikuningas Johannes Thingnes Bø, teise tema vend Tarjei.

Johannes Thingnes Bø oli 10 km pikkuses sprindis ülivõimas, kui läbis lasketiirud puhaste paberitega ning edestas lähimat jälitajat Tommaso Giacomeli 1.02,7. Rahvusvahelise biatloniliidu teatel pole varem nii suure edumaaga meeste MK-sarja sprinti võidetud.

Tarjei Bø oli sprindis kolmas ning kindlustas sellega väikese kristallgloobuse võidu ehk MK-hooajal teenis ta sprintides parimana 384 punkti, edestades oma nooremat venda 60 silmaga.

35-aastasest Tarjeist sai MK-ajaloo vanim sprindi väikese kristallgloobuse võitnud sportlane. Legendaarse Ole Einar Bjørndaleni tippmargi ületas ta 172 päevaga.

MK-sari jätkub täna jälitussõitudega, kui kell 19.10 alustavad naised ja neli tundi hiljem mehed. Eestlastest on tules Regina Ermits (stardinumber 31), Tuuli Tomingas (37) ja Rene Zahkna (57).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles