Eestlannad ebaõnnestusid lasketiirudes, võit rändas Itaaliasse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Itaalia laskesuusataja Lisa Vittozzi.
Itaalia laskesuusataja Lisa Vittozzi. Foto: Eibner-Pressefoto /EXPA/Adelsberger via www.imago-images.de/imago images/Eibner Europa

Laskesuusatamise MK-sarjas sõideti naiste hooaja viimane jälitussõit. Kanadas Canmore'is toimuval osavõistlusel teenis etapivõidu itaallanna Lisa Vittozzi, kes kerkis ka sarja üldliidriks. Eestlannad punktikohtadele ei jõudnud.

Sprindi põhjal esikohalt startinud Vittozzi läbis kolm esimest lasketiiru puhaste paberitega ning viimases tiirus üles jäänud üks märk tema võitu enam ei vääratanud. Suuresti panigi Vittozzi enda paremuse maksma lasketiirudes, kuna tema järel eksiti oluliselt rohkem.

Pjedestaali teisele astmele kerkis kolmel trahviringil käinud prantslanna Lou Jeanmonnot, kes kaotas võitjale 12,2 sekundit ja viimasena tõusis poodiumile tema koondisekaaslane Justine Braisaz-Bouchet (3 eksimust, +19,4).

Tänane võistlus mängis olulist rolli ka MK-sarja üldarvestuses, kus tõusis esimeseks just Vittozzi. Itaallannal on kirjas 1071 punkti, millega edestab lähimat konkurenti, Ingrid Landmark Tandrevoldi 61 silmaga. See tähendab, et otsustavas sõidus piisab Vittozzile 11. kohast, et karjääri esimene üldvõit kindlustada.

Tänases jälitussõidus olid konkurentsis ka 31. kohalt lähte saanud Regina Ermits ja 37. positsioonilt startinud Tuuli Tomingas. Mõlemad eestlannad eksisid lasketiirudes kuuel korral, mis ei lubanud kõrgeid kohti saavutada. Kokkuvõttes kuulus Tomingale (6, +4.05,0) 43. ja Ermitsale (6, +4.35,0) 49. koht.

Naistel on Kanadas kavas veel üks võistlus, milleks on ühisstart. Seal pääseb 19 stardinumbriga rajale ka Tomingas. Teistele eestlannadele on hooaeg MK-sarjas lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles