JÄRELVAADATAV Tartu Bigbank haaras poolfinaalis Võru Barrusega juhtohjad enda kätte (1)

Postimees Sport
Copy

Tartu Bigbank alistas täna võõral väljakul Võru Barruse 3:0 (25:18, 25:17, 26:24) ning asus kolme võiduni peetavat võrkpalli Eesti meeste meistrivõistluste poolfinaalseeriat 2:1 juhtima. Kohtumine on peagi järelvaadatav.

Tartu Bigbanki resultatiivseim oli täna Timo Lõhmus 16 punktiga (efektiivsus +7, rünnak 52%), Andris Širjakovs toetas teda 12 (+7, 46%) ja Daniel Matheney 7 (+4, 40%) punktiga. 

Võru Barruse mänguvankrit tassis traditsiooniliselt Renato Oliveira Santos 15 punktiga (+4, 29%), Kristo Kollo toetas teda 13 (+4, 42%) ja Tarvo Täht 5 (+1, 33%) punktiga. 

Tartu Bigbanki vastuvõtt oli 59% ja rünnak 39%. Blokist teeniti 8 punkti ning servijoonelt virutati 12 vea kõrvale 1 äss. 

Võru Barruse vastuvõtt oli 56% ja rünnak 32%. Blokist teeniti 5 punkti ning servijoonelt virutati 16 vea kõrvale 3 ässa. 

Seeria neljas mäng toimub laupäeval, 23. märtsil kell 15.00 Tartus ning vajadusel viies kohtumine 26. märtsil kell 19.00 taas Võrus.

Enne mängu:

Kolme võiduni peetav seeria on viigis 1:1. Barrus oli avamängus taaralinlastest parem 3:1, teises kohtumises alistas Tartu võrulased 3:2.

Seega on selge, et olenemata tänase mängu tulemusest peetakse seerias ka neljas kohtumine. See toimub 23. märtsil algusega kell 15 Tartus.

Võru Barruse peatreener Oliver Lüütsepp tõdes, et veidi on tal tunne nagu lapsel, kel on pulgakomm suust ära võetud. «See mäng oli huvitav – kolmandas geimis olime tagaajaja rollis, aga lõpus suutsime nad murda ehk tulime seal ise raskest seisust välja. Sellega haarasime initsiatiivi ja panime suure duhhiga edasi neljandas, saime soliidse edu kätte. Ja siis, ma ei teagi, mis seal juhtus, aga samm-sammult edu sulas – kas me hakkasime liigselt hoidma seda või mis, aga lõpp oli raske (Võru kaotas geimi 24:26 – toim).

Liider Renato Santos ei löönud palle mitu korda ära ja me ei õnnestunud kuidagi, vahel lihtsalt ongi nii. Ja viienda geimi algus oli juba meil raske – emotsioonid, pinged. Natuke selline tunne, kui lapsel võetakse pulgakomm suust ära, selline loll tunne, et juba nagu on käes, aga siis jääd ikkagi ilma,» vaatas juhendaja eelmisele mängule tagasi.

«Aga ega me kumbki siin midagi erilist vahepeal välja ei mõtle. Näha on, et mõlemad teavad, mida vastane teeb. Kui vaadata rünnakuprotsente, siis blokk-kaitse on mõlemal hea. Eriti Renato vastu sai Tartu kaitses paremini hakkama kui avakohtumises, ju Alar suutis nad teiseks mänguks korrektsemalt paika panna ja kohati tõid nad kaitses pea kõik pallid üles. Tuleb võitlusvaim üles ärgitada ja uuesti võitlusse minna,» lisas Lüütsepp.

Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg tõi välja seeria psühholoogilise poole olulisuse. «Teises kohtumises mängisid mõlemad meeskonnad paremini, see on selge. Kui esimesed kaks geimi kõikus tase üles-alla, siis kolmes viimases nägi tõelist kvaliteeti. Ja ei saa salata, et pärast mängu kuulsin ka kommentaare, et suures saalis üle 1000 pealtvaataja ees mäng on miski, mida sel aastal pole keegi varem kogenud. See pole isegi Cronimeti finaalturniiriga võrreldav. See, kuidas kaitsepalle üles toodi jms, see on suures saalis teistmoodi ja nauditav nii mängijatele kui publikule ja ka mulle endale,» kommenteeris Rikberg.

«Võrul on koduväljaku eelis alles ja selge see, et oma fännide ees leiavad nad lisakäike. See seeria on ühelt poolt väga võitluslik, teisalt väga psühholoogiline – käib pidev enda mängu peale surumine ja vastase murdmine. Ja see põrkab mitte ainult seerias, aga ka igas mängus edasi-tagasi. Kes kolmapäeval paremini minema saab ja suudab vastase surve alla panna, saab kohe eelise. Ja kindlasti on kolmandal mängul seeria mõistes väga suur kaal,» lisas peatreener.

Seeria neljas mäng toimub laupäeval, 23. märtsil kell 15.00 Tartus ning vajadusel viies kohtumine 26. märtsil kell 19.00 taas Võrus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles