JÄRELVAADATAV Selver/TalTech edenes muretult Eesti meistrivõistluste finaali

Postimees Sport
Copy

Tiitlikaitsja Selver/TalTech alistas võrkpalli Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria kolmandas kohtumises Pärnu VK 3:0 (25:12, 25:14, 25:19) ning tagas seeläbi koha ka tänavuses finaalis. Kohtumine on peagi ka järelvaadatav.

Selver/TalTechi resultatiivseim oli täna diagonaalründaja Matthew Aubrey 12 punktiga (efektiivsus +6, rünnak 47%), Marx Aru toetas teda 11 (+8, 88%) ja Tristan Täht 9 (+6, 50%) punktiga. 

Pärnu VK tulemuslikuim oli kapten Andrus Raadik 8 punktiga (-1, 44%), Tony Tammiksaar lisas omalt poolt 7 (0, 55%) ja Toms Švans 6 (-2, 16%) punkti. 

Selver/TalTechi vastuvõtt oli 56% ja rünnak 61%. Blokist teeniti 7 punkti ja servijoone tagant virutati 10 eksimuse kõrvale 10 (!) ässa.

Pärnu VK vastuvõtt oli 40% ja rünnak 35%. Blokist teeniti 6 punkti ja servijoone tagant virutati 13 eksimuse kõrvale 3 ässa.

Selver/TalTechi kapten Andri Aganits: «Täna servisime hästi, millest teises kohtumises puudu jäi. Pärast eelmist mängu võtsime seda nagu kaotust ja oli selline äratuskell meile. Aga suutsime siis ka kehva mänguga võita. Täna olime agressiivsed ja oma kodus on ikka hea mängida. Finaaliks peame aga juurde panema, ükskõik, kes sealt vastu tuleb.»

Pärnu kapten Andrus Raadik: «Saime seeria 3:0... nad on kvaliteetsem meeskond. Meiega võrreldes tegid nad kõike paremini. Hea sidemängija, hea blokk-kaitse. Meie blokk-kaitse ja ka vastuvõtt on nirud ja täna me ei saanudki mängu sisse. Vastuvõtt on meile kogu hooaja jooksul probleeme tekitanud ja tekitab endiselt. Samuti ei suuda me mentaalselt rasketest hetkedest välja tulla.»

Selver/TalTechi finaalivastaseks tuleb kas Tartu Bigbank või Võru Barrus, kolme mängu järel on seal seerias 2:1 peal tartlased.

Enne mängu:

Valitsev Eesti võrkpallimeister Selver/TalTech juhib kolme võiduni peetavat poolfinaalseeriat Pärnu vastu mängudega 2:0. 

Nädal tagasi Tallinnas peetud avamäng võideti kindlalt 3:0 (27:25, 25:21, 25:14), pühapäeval suvepealinnas toimunud matš oli juba tasavägisem, ent kaldus samuti 3:1 (25:20, 28:26, 23:25, 25:22) Selver/TalTechile.

Pealinna klubi peatreener Andres Toobal kinnitas, et vastane tegutses teises mängus paremini ja tema hoolealused ise kehvemini. «Nemad panid kindlasti võrreldes avakohtumisega juurde. Minu jaoks oli huvitav see, et kui kohtumine läbi sai, siis minu mängijad ei olnud ise oma kvaliteediga rahul. Saadi aru, et oma tavapärast kvaliteeti ei suudetud näidata ja see häiris mehi. Usun, et see on positiivne, sest saadakse aru, kuidas võiks asjad välja tulla ja ollakse piisavalt iseenda suhtes kriitilised. Ka oli see selline hea äratuskell, sest me saame ja ka tahame asju paremini teha,» lausus Toobal.

«Motiveerima ma õnneks kedagi ei pea, püüan olla toetav, et keskendumine ei kaoks ja hoiaksime positiivset fooni. Kindlasti tahaksime seeria ära lõpetada, sest see annaks meile vajalikku hingetõmbeaega, et saaks mõne päeva rahulikumas tempos valmistuda. Usun, et see on ka lisamotivatisoon,» lisas juhendaja.

Pärnu VK peatreener Toomas Jasmin jäi seeria teise mänguga rohkem rahule, kui esimesega. «Kui need kaks mängu kokku võtta, siis esimeses polnud meil vastuvõttu ja teises rünnakut. Äkki kolmandas nüüd saab need mõlemad koos toimima. Mulle meeldis, et võitlesime viimases mängus juba rohkem. Aga kui vaatasin vastaste poolel Keith Pupartit ja seda, kuidas ta tagajoonel pallile järele hüppab 39-aastaselt, siis tahaksin rohkem sellist asja ka meie nooremate meeste poolt näha. Blokk-kaitse ei olnud meil ka kehv, lihtsalt otsustavatel hetkedel oleksime pidanud pallid ära lööma, aga ei löönud. Kuigi nende blokk on muidugi võimas ja ega see lihtne ei ole,» sõnas Jasmin.

«Enne kolmandat mängu on minu jutud meestele rohkem motiveerivad, mitte niivõrd taktikalised. Eks ma saan aru, et üle oma varju keegi ei hüppa, seega ootan mängijatelt nende maksimaalset parimat sooritust. Lootus püsib ikka, see kustub siis, kui viimane vile käib,» kinnitas juhendaja, et raskes seisus alla ei anta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles