JÄRELVAADATAV Võru viis poolfinaalseeria Tartuga otsustavasse mängu

Postimees Sport
Uuendatud 23. märts 2024, 17:43
Copy

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria neljandas mängus alistas Võru Barrus võõrsil 3:2 (21:25, 28:26, 30:28, 18:25, 15:11) Tartu Bigbanki, viigistades seeria 2:2 peale. 

Seeria avalahingu võitis Võru meeskond 3:1, teises sai Tartu 3:2 võidu ja kolmandas oli 3:0 parem samuti Tartu. Nüüd on seis seega 2:2 ja ülipõneva seeria viies ning otsustav kohtumine toimub 26. märtsil kell 19.00 Võrus.

Tänane mäng kulges mõlemalt poolt tõusude ja mõõnadega. Kohtumist alustas paremini kodusaalis mänginud meeskond, teenides avageimis 11:11 seisult 3 vastuseta punkti ja seda enam käest ei antud – geim kuulus Tartule 25:21. Teises geimis jäi Võru kohe kaotusseisu ja püsis seal, kuni geimi lõpu eel suudeti viigistada 17:17 ja otsustavad hetked möödusid punkt-punktis. Lõpuks suutis Kristo Kollo Võrule järjekordse geimpalli tuua seisul 27:26 ja geimi lõpetas Barruse serviäss – 28:26.

Kolmas vaatus algas tasavägiselt, 9:9 seisult sai Barrus ette 11:9 ja geimi keskel haarati Kollo rünnaku järel 15:12 edu. Seda suudeti hoida pikalt – Renato Santose rünnak andis Võrule 23:20 eduseisu, ent tartlased suutsid ikkagi geimi lõpu hulluks ajad, jõudes 23:23 viigini. Edasi käis tõeline triller, kus lõpuks tõmbasid pikema kõrre Võru mehed ja võitsid selle vaatuse 30:28.

Neljandas geimis läksid Alar Rikbergi hoolealused eest geimi keskel, mil Mart Naabri punkt tabloole 15:12 seisu manas. Geim Tartule 25:18. Aga Barrus ei murnud ka sellest ja viiendas pääses Barrus Andris Širjakovsi serviveast ette 8:6. Punktist lähemale Bigbank enam tulla ei suutnud ja Santose rünnak lõpetas geimi Võrule tulemusega 15:11 ja mäng seega Võrule 3:2.

Kohtumise statistika

Renato Santos vedas Barruse rünnakuid, tuues 29 punkti (+17), Kristo Kollo arvele jäi 16 punkti (+3) ja 5 blokki pannud Shonari Hepburn lisas 9 silma (+2). Barruse vastuvõtt oli 54 protsenti, rünnak 41 protsenti, blokist saadi 13 ja servilt 6 punkti (eksiti 20 servil).

Bigbanki poolel panustas Timo Lõhmus 19 punkti (+5), 18 silma (+13) jäi Daniel Matheney arvele ja 16 (+11) lisas Mart Naaber. Vastuvõtt oli 45 protsenti ja rünnak 44 protsenti, blokist teeniti 11 ja servilt 4 punkti (23 viga).

Enne mängu:

Seeria avalahingu võitus Võru meeskond 3:1, teises sai Tartu 3:2 võidu ja kolmandas oli 3:0 parem samuti Tartu.

Kolme võiduni peetava seeria viies kohtumine toimub vajadusel 26. märtsil kell 19.00 Võrus.

Tartu Bigbanki juhendaja Alar Rikberg ütles, et ilmselt mõjutas seeria kolmandat kohtumist sellele eelnenud viiegeimiline mäng. «Viimasest kohtumisest rääkides, siis kahes esimeses geimis tõsist mängu polnudki ja usun, et see oli eelmise mängu tulemus, mille vastane kaasa võttis. Meil oli selgelt lihtsam ja mugavam, sest meil oli kaasas 3:2 võit, mis andis enesekindlust. Aga kolmandas geimis oli nii nagu eelnevalt selles paaris – väga võitluslik kaitse ja pikad pallivahetused,» rääkis Rikberg.

«Meil on seis selles mõttes veidi paremaks läinud, et meestes on rohkem värskust ja füüsilise poole pealt teravust. Haigustega veel kõik korras pole ja natuke nuputamist on. Aga nüüd on seis nullis ja eelnev unustatud, ma loodan. Võru näitas eelmise kohtumise lõpus, et nad suudavad mängida küll ja tuleb oodata võrdset lahingut.»

Võru Barruse peatreener Oliver Lüütsepp ütles justkui lihtsa mooduse edu saavutamiseks – tuleb paremini mängida. «Nüüd on olukord meie jaoks selline, et selg on vastu seina ja olukord muutunud. Peame paremini mängima, see kõlab muidugi lihtsalt, aga nii on. Peaasi, et me ei jääks kinni sellesse, mis juba olnud. Kõik algab nullist ja tuleb endast kõik anda. Peame olema enesekindlamad ja kannatlikumad,» sõnas peatreener.

«Eelmine kohtumine on meie jaoks peeglisse vaatamise koht, tegime ise liiga palju vigu ja andsime sellega kaks geimi ära. Nii servil kui rünnakul eksisime. Sedasi on Tartul lihtne. Nemad mängisid hästi ja meie halvasti, selles suhtes oli see skoor õiglane. Jäime nende blokk-kaitsega ka hätta ja mingil hetkel polnud meil piisavalt kannatlikkust ning hakkasime mingites suundades blokki vältima ja sealt tulid vead sisse. Eks see vastase surve on, mis paneb vigu tegema ja selle vastu püüame rohtu leida,» lisas Lüütsepp.

Esimene finalist on selgunud, kui Selver/TalTech alistas mängudega 3:0 Pärnu võrkpalliklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles