Meeste käsipallikoondis saab rinda pista MM-pronksmedalistidega

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti meeste käsipallikoondis saab EM-valiksarjas rinda pista tugevate vastastega.
Eesti meeste käsipallikoondis saab EM-valiksarjas rinda pista tugevate vastastega. Foto: Tairo Lutter

Äsja 2025. aasta MM-kvalifikatsiooni edukalt alustanud ning Lätist ja Ukrainast üle olnud Eesti meeste käsipallikoondis sai täna teada oma vastased 2026. aasta EM-kvalifikatsioonis.

Loosimisel neljandas tugevusgrupis olnud Eesti sai vastasteks Leedu, eelmise EMi 17. võistkonna Põhja-Makedoonia ja 2017. aasta MM-pronksi Sloveenia.

Taanis, Norras ja Rootsis toimuvale EMile pääseb kokku 24 meeskonda. Lisaks korraldajatele on koha taganud ka valitsev Euroopa meister Prantsusmaa.

«Peab ütlema, et täiesti okei loosi tulemus,» oli meeste koondise peatreener Martin Noodla esimene reaktsioon. «Kui vaadata siin osa teisi alagruppe, siis läks meil nendega võrreldes paremini. Palju paremaid tulemusi ei olegi EMi kvalifikatsioonis loota.»

Ta jätkas: «Leeduga oleme siin just võrdselt võidelnud, Makedoonia on hetkel huvitavas seisus ning ka Sloveenia on tuttav. Eks võtame nüüd tiimid eraldi ette ja kui mängud lähemale jõuavad, siis teame paremini. Kokkuvõttes ütleks, et on võimalik mängida küll.»

Igast grupist pääseb 2026. aasta jaanuaris toimuvale EMile kaks paremat, lisaks eraldatakse pilet veel neljale paremale kolmanda koha omanikule. Valikmängud toimuvad kolmes aknas, millest esimene toimub juba käesoleva aasta novembris. Seejärel kohtutakse 2025. aasta märtsis ja mais

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles