Eesti kurlingunaiskond saavutas MMil ajaloo kõrgeima koha

Postimees Sport
Copy
Liisa Turmanni võistkond.
Liisa Turmanni võistkond. Foto: Eesti Curlingu Liit

Eesti kurlingunaiskond alistas viimases mängus Norra koondise tulemusega 8:6 ning lõpetas MMi kahe võiduga 12. kohal.

Tegemist on Eesti jaoks läbi aegade parima tulemusega kurlingu MMilt. Eesti kurlingungumängija Harri Lill, kes viibis Kanadas kohapeal, sõnas, et tänavusel MMil pakkus Eesti naiskond korralikud mängud. «Uue treeneri juhtimisel on Eesti naiskond teinud läbi aegade parima hooaja – novembris saadi Euroopa meistrivõistlustelt kuues koht ja maailma tugevaimate koondiste konkurentsis saadi 12. koht. Tegemist on tugeva sooritusega, mis annab ülejäänud olümpiatsükliks usku veelgi parematesse tulemustesse,» kommenteeris Lill.

Lille sõnul suutis naiskond Liisa Turmanni juhtimisel kiirelt kohaneda ka koosseisu muutustega, kuna pärast Euroopa meistrivõistlusi keskendus Eesti koondise endine kapten Marie Kaldvee segapaaris kurlingule. Eesti kurlingu esindusnaiskonda kuuluvad kapten Liisa Turmann, Kerli Laidsalu, Heili Grossmann ja Erika Tuvike. Naiskonna treeneriks on soomlane Tomi Rantamäki.

12. kohaga kaasneb Eestile kaks 2026. aasta Milano taliolümpiamängude kvalifikatsioonipunkti. Kahe aasta punktide kokkuvõttes pääsevad lisaks Itaaliale olümpiamängudele veel seitse riiki. Tänu kvalifikatsioonipunktidele on Eesti naiskond taganud endale koha ka olümpiamängude kvalifikatsiooniturniirile 2025. aasta detsembris, kus mängitakse välja viimased kaks OM-piletit.

Eesti naiskond mängis kurlingu MMil teist korda. Esmakordselt osaleti suurturniiril 2021. aastal, kui teeniti üks võit ja saavutati 14. koht. Tänavu osaleb MMil 13 naiskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles