BLOGI Keenia MM-ralli: Rovanperä võitis, Tänak pigistas pühapäevast välja sisuliselt maksimumi (1)

Postimees Sport
Uuendatud 31. märts 2024, 15:10
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Facebook @OttTanak

Autoralli MM-etapil Keenias sai võidušampust pritsida Kalle Rovanperä, kellele järgnesid Takamoto Katsuta ja Adrien Fourmaux. Reedel raja äärde jäänud Ott Tänak võitles end laupäeva lõpuks esikümne lõppu ning näitas pühapäeval veelgi võimsamat minekut, teenides Safarist ikkagi 12 punkti. Põhjalikumalt saab ralli käekäiguga tutvuda allolevas blogiaknas.

Võtmesündmused

Enne rallit:

Teated Keeniast ütlevad, et katsed on mudased ning kui uskuda ilmateadet, avanevad taevaluugid ka ralli ajal. See tähendab, et niigi keeruline võistlus muutub veelgi raskemaks.

2021. aastal MM-karusselli naasnud Keenias on viimasel kolmel aastal võitnud Toyotat rooliv sõitja, kui kaks korda on pjedestaali kõrgeimale astmele astunud Sébastien Ogier ja korra Kalle Rovanperä. Prantslast tänavu stardis pole, soomlane on aga küll.

Viimasel kahel aastal on Toyota ülemvõim olnud mäekõrgune, sest nad on teeninud nelikvõidu. Tänavu nii aga minna ei saa, sest Rovanperä kõrval kihutavad Aafrikas Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta.

MM-sarja punktiarvestuses on pärast kaht esimest etappi liider Thierry Neuville (Hyundai), kellele Evans kaotab kolm ja Adrien Fourmaux (M-Sport) 19 punkti. Tänak (Hyundai) on viies ning jääb tiimikaaslasest maha 27 silma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles