Eesti ajaloo üks edukamaid motosportlasi: sportlasi ei tohiks mootorsõidukimaksuga karistada (2)

Postimees Sport
Copy
Hanno Velt
Hanno Velt Foto: Karli Saul

Eesti ajaloo ühe edukaima motosportlase Hanno Veldi sõnul oleks motosportlaste mootorsõidukimaksuga koormamine ebaõiglane ja annaks valdkonnale Eestis suure tagasilöögi.

«Motosport on niikuinii kulukas ala ja kui ma vaatan, kuidas näiteks vanemad pingutavad, et lapsi sõidutrenni tuua, siis see ei tundu aus, kui ühte spordivaldkonda hakatakse eraldi maksustama. Sama hästi võiks suuskadele või korvpallidele erimaksu kehtestada,» ütles Velt.

«Kinnisel rajal krossi või ringraja sõitmiseks ei pea sõiduk arvel olema ja sellisel juhul aastane automaks ei rakendu. Algajamad, kel on küll Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni litsents, aga pole tehnika vedamiseks eraldi sõidukit, võtavad rajale kohalesõitmiseks siiski ka masinad arvele. Suur küsimus on ka sporditehnika esialgne soetamise kulu, mida samuti tahetakse maksustada ning mis sunniks väiksema rahakotiga võistlejad vanemale ja kehvemale tehnikale või paneks üldse loobuma,» rääkis Velt.

«Samamoodi kuuluvad otseselt motospordi harrastamise juurde ka masinad, mida kasutatakse võistlussõidukite transportimiseks ning mis on spordi alaliitudes kantud vastavasse registrisse. Need toetusmasinad on otseselt spordiharrastusega seotud, mistõttu tuleks ka nende eraldi maksustamine üle vaadata,» ütles Velt.

«Motosporti puudutavad niikuinii mitmed erinevad maksud alates aktsiisidest ja lõpetades tõusnud käibemaksuga ja sportlastele lisaks mootorsõidukimaksu kehtestamine mõjutaks negatiivselt Eesti auto- ja motospordi arengut. Ettepanekuid seoses motospordi harrastamisega on teinud nii kultuuriministeerium kui ka riigikogu liige Anastassia Kovalenko-Kõlvart, aga kahjuks siiani kurtidele kõrvadele,» nentis Velt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles