Anett Kontaveit sai kõrge tunnustuse osaliseks

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit 2023. aasta novembris oma lahkumismängul.
Anett Kontaveit 2023. aasta novembris oma lahkumismängul. Foto: Tairo Lutter

Anett Kontaveit on saanud Euroopa tennise liidu kõrge tunnustuse osaliseks – ta on üks kord aastas välja antava Tennis Europe Awardi saajatest.

Auhind antakse välja erakordsete teenete eest tennises. Anett jõudis oma tennisekarjääri jooksul WTA edetabelis ülikõrgele 2. kohale ja võitis kuus WTA turniiri üksikmängutiitlit, enne kui 2023. aastal profikarjäärist loobus. Anett näitas suurepäraseid tulemusi ka juba juuniorina, teatas Eesti Tennise Liit pressiteates.

Eesti Tennise Liidu peasekretäri Allar Hindi sõnul on Anett ennast näidanud ka väga inspireeriva avaliku elu tegelasena, kelle sportlikud tulemused ja meeldiv suhtlusstiil on märkimisväärselt tõstnud tennise populaarsust Eestis. «Anett on Eestit korduvalt esindanud rahvusvahelistel koondiseüritustel, ta on olnud tennise alaliidu suhtes väga toetav ja populaarne tennisesõprade seas,» lisas Hint.

Teisteks tunnustuse saajateks olid Ferdinand Sulo Albaaniast, Samvel Grigoryan Armeeniast, George Vassiliades Küproselt, Kristie Boogert Hollandist ja Viktoriia Shuvajnikova Ukrainast.

Eestlastest on varem selle tunnustuse saanud Toomas Leius 2013., Aita Põldma 2019. ja Jürgen Zopp 2022. aastal.

Euroopa tennise liit (Tennis Europe), mis koosneb 50 Euroopa liikmesriigist, on spordiala juhtiva organi, rahvusvahelise tenniseföderatsiooni (ITF) suurim piirkondlik ühendus. Peakorter asub Baselis Šveitsis ning organisatsioon etendab olulist rolli tennise edendamisel Euroopas, viies ellu ITFi delegeeritud tegevusi, ning korraldades ka erinevaid võistlusi ja sündmusi ITFist sõltumatult, nagu näiteks Euroopa tennisemeistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles