Tallinnas toimub hullumeelse motospordiala MM-etapp

Postimees Sport
Copy
Trial'i võistlus Unibet Arenal.
Trial'i võistlus Unibet Arenal. Foto: trixs.ee

26. oktoobril peetakse Unibet Arenal vaatemängulise X-Triali maailmameistrivõistluste etapp, mis toob siinse publiku ette ala absoluutse maailma paremiku.

Trial'i maailmatippe on Tallinnasse meelitatud juba kahel eelnevalgi aastal, kui korraldati show-võistlusi TRIXS. Need üritused tõid Eesti publiku ette MM-sarja esikolmiku ning parimad trial'i mehed Baltimaadest ja Soomest. Nüüd tõstetakse aga latt veelgi kõrgemale, sest TRIXSi korraldustiimile usaldati X-Triali maailmameistrivõistluste etapi korraldamise õigus.

«Eesti sai MM-etapi korraldusõiguse, sest kahel eelneval aastal on Tallinnas peetud muljetavaldavad rahvusvahelised võistlused, kus on püsti pandud võimas show ning ehitatud erakordne rada. Anda X-Triali maailmameistrivõistluste etapi korraldus eestlastele oli meie arvates igati loogiline samm,» selgitab MM-sarja promootori Esdeux Organisation direktor Bernard Estripeau.

«Ühtlasi on see ka areng MM-sarja jaoks, sest võistluskalendrisse lisandub riik, kus varem pole selle ala maailmameistrivõistlusi peetud. Tänu sellele muutub ka X-Trial rahvusvahelisemaks,» lisab ta.

«MMi korraldamine Eestis on meie jaoks suur au ja tunnustus eelnevatel aastatel tehtud töö eest,» nendib MM-etapi korraldaja Kaino Tülle. «TRIXS võistlussari äratas suurt tähelepanu nii korralduse, ülesehituse kui ka kogu kaasneva poolest – korrektsus asjaajamises, toetajate suur panus, lepingute täitmise täpsus ning samuti pealtvaatajate aktiivne kaasaelamine. Kõik eelnev tekitas huvi ja usalduse X-Trial promootori ja rahvusvahelise mootorrattaspordi liidu FIM ametnikes ning nii pakutigi meile 2024 MM-võistlussarja osavõistluse korraldamise õigust. Vastutus saab olema varasemast suurem ning ka töö pingelisem, kuid see kõik on oluline nii ala arengut silmas pidades kui ka tegelikult heaks reklaamiks kogu Eestile,» lisab Tülle.

Tema kolleeg Oliver Läll tõdeb, et MM-etapi korraldusõigus tuli meeldiva üllatusena: «Me oleme kogu aeg tegutsenud eesmärgiga tuua MM-etapp Eestisse. Ise lootsime, et see võiks juhtuda aastal 2025, kui Tallinn on Euroopa spordipealinn. Et see unistus saab teoks juba tänavu, oli kahtlemata üllatus. Nüüd on mõistagi meie eesmärgiks teha tänavu nii tugev võistlus, et saaksime MM-etapi korraldusõiguse ka 2025 aastaks. Meeskond on täis väge ja tahet andmaks parima kõiges – eksimise ruumi ei ole.»

MM-sarjas sõidetakse tänavu kaheksa etappi. Tallinna etapp leiab aset 26. oktoobril. Nii Läll kui ka Tülle lubavad, et Eesti pakub trial'i maailmale vaatemängulise ürituse, kus tippspordi kõrval pannakse suurt rõhku ka meelelahutusele.

«Oleme saanud MMi promootoriga kokkuleppele, et Tallinna etapil pakutakse meelelahutust rohkem kui näiteks Kesk-Euroopas toimuvatel MM-etappidel. Mis täpsemalt toimuma hakkab, ma jätaks veel üllatuseks. Pealtvaatajate ja võistlejate jaoks pakub aga heas mõttes lisapinget see, et tänavu jagatakse Tallinnas päriselt MM-punkte ehk sõitjad tulevad siia maksimaalselt pingutama, sest hea tulemus parandab kohta maailmameistrivõistluste üldtabelis,» selgitab Läll.

Ka Bernard Estripeau usub, et põnevus saab Tallinnas olema hoopis uuel tasemel. «MM-publikule pakub enim huvi tippsõitjate omavaheline konkurents ja võimalus vahetult näha maailma parimaid võistlustules pingutamas. Võin kindlalt öelda, et kõikidel MM-etappidel valitseb väga tugev sportlik pinge ja kindlasti saab see nii olema ka Tallinnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles