Konkurendi äpardus päästis F1 MM-sarjas kihutava eestlase valest valikust

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Stefan Arand.
Stefan Arand. Foto: Arek Rejs

Ringrajapaatide F1-klassi teise etapi algus oli eestlastele väga positiivne. Täna Eesti aja järgi varahommikul sõidetud kvalifikatsioonis suutis Stefan Arand sõita välja kolmanda tulemuse.

Kui esimeses vabatreeningus kõik ei sujunud ning Arand asus ajatabelis peale 26 sõidetud ringi Arand alles kümnendal kohal, siis kvalifikatsioonis sai tehtud arvestatav parandus, vahendab pressiteade.

«Päris kohe ma hoogu üles ei saanud, läksime vindi valikuga alt. Aga nagu öeldakse, siis ühe õnnetus on teise õnn ja meid päästis olukorrast kaasvõistleja äpardus,» sedastas Arand. 

Nimelt suutis Itaalia sõitja Alberto Comparato esimeses kvalifikatsioonivoorus (Q1) oma paadi pahupidi keerata ja ajasõit peatati. «See andis meile piisavalt aega, et minna boksi ja panna alla väiksem vint, mis ennast kohe esimesel ringil õigustas. Endalegi üllatuseks olin Q1 lõpus teisel positsioonil.»

Q2, kuhu saavad edasi 12 kiiremat, sujus Arandil probleemideta ning kontrollaja täitumisel oli ta kolmas ehk viimasesse kvalifikatsioonivooru jõudimine oli kindlustatud.

Kuue kiireima sõitja vahel peetud Q3 oli mõnes mõttes juba tavapärane. Kaks esimest kohta võtsid eelmise hooaja kiireimad mehed ning nende sabas oli kohe Stefan Arand, kes suutis oma selja taha jätta esimese etapi võitja Rusty Wyatti.

«Ise tundsin, et ajaparanduseks on ruumi ja läksin veel kiiremat ringi proovima. Aga peale paari korda, kui paat juba niimoodi viskas, et kaugel ei olnud sõiduvahendi üle keeramine ütles isa, et tule boksi ära, kolmas koht on väga hea. Jäin veel ootele, et kui keegi ohustab, siis kohe rajale ja uuesti kiiret ringi tegema, aga selleks vajadust ei olnud.»

Vietnami võistluse edasine ajakava (Eesti aja järgi)

Laupäev

  • 02.30 Vabatreening 2
  • 04.00 Avatseremoonia
  • 06.00 Sprindisõit 1
  • 06.30 Sprindisõit 2 (Arandi start)

Pühapäev

  • 07.30 Vietnam Bin Dinh GP põhisõit
  • 08.15 Auhinnatseremoonia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles