Eestlane teeb Keenia MM-rallil tähtsat tööd

Postimees Sport
Copy
Silver Kütt.
Silver Kütt. Foto: Tairo Lutter

Kes luges pealkirja ja mõtles, kas rallisõitja Ott Tänak ja tema kaardilugeja Martin Järveoja ei teegi Keenias tähtsat tööd, siis olge mureta – teevad küll. Lisaks Hyundai ekipaažile on Mustal Mandril ametis Silver Kütt.

Koos Tarmo Hõbe ja Urmo Aavaga Rally Estonia korraldustiimi tuumiku moodustav Kütt on Keenias üks ralli kohtunikest. Näiteks otsustab eestlane koos kolleegidega, mida teha võistlejatega, kes on reegleid rikkunud.

Näiteks sai sõitja Oliver Solberg Keenias 2000 euro suuruse tingimisi karistuse, kui tema Instagrami kontol avaldati video, kus rajalegendi kirjutades oli autojuht telefoniga sõitmise ajal filminud.

Solberg selgitas žüriile, et video oli filminud tema pressiesindaja Liam Johnson ning seda ei filmitud võistlusega seotud autos. Sellest hoolimata otsustas žürii karistuse jõusse jätta, sest Johnson on võistlusele akrediteeritud kui osaleja ning peab seega alluma rahvusvahelise autoliidu (FIA) reeglitele.

Lisaks märgiti, et sõitjad ja ka nende tiimiliikmed peavad olema fännidele eeskujuks ehk peavad liikluses käituma vastavalt kõigile seadustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles