Lämmatav kaitse: Tartu korvpalluritele tehti Lätis uut ja vana

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Tartu liider Märt Rosenthal (palliga) oli küll omade resultatiivsem, kuid mängu ta ei mõjutanud.
Tartu liider Märt Rosenthal (palliga) oli küll omade resultatiivsem, kuid mängu ta ei mõjutanud. Foto: Diana Jesin

Täna alustati PAF Eesti-Läti korvpalliliigas sõelmängudega. Tartu Ülikool Maks & Moorits kaotas võõrsil 69:103 Ventspilsile.

Taaralinlaste jaoks algas kohtumine kurjakuulutavalt, kui nad kaotasid esimese veerandi 12:27. Suurtes raskustes oldi nii rünnakul kui ka kaitses ja ehkki Tartu rünnak oli ümmargune, tuleb eeskätt kiita Ventspilsi kaitset, mis toimis hästi.

Poolajapausile läks Tartu 22-punktilises kaotusseisus ja kuigi kolmandal veerandajal näitas Eesti klubi elumärke, ei õnnestunud neil mängu muutust tuua. Viimane neljandik kuulus kindlalt taas Ventspilsile, kes võitis veerandaja 33:16.

Üleplatsimehena tõi Ventspilsi korvialune jõud Toma Vasiljevic 18 punkti, kahekohalise saagini jõudsid võitjate rivistuses suisa seitse mängijat. 15 silmaga oli Tartu parim võistkonna liider Märt Rosenthal, keda on hooaja lõpus seganud jalavigastus.

Statistikast torkab veel silma, et Ventspils tabas kahepunktiviskeid suisa 62 protsendiga, võttis 15 ründelauapalli, jagas 24 resultatiivset söötu ja pani seitse kulpi. Lisaks suutis Läti klubi tuua kiirrünnakutest 28 punkti Tartu kuue vastu ja ründelaudadest 21 silma Tartu nelja vastu.

Kahe võiduni peetava seeria järgmine kohtumine peetakse 3. aprillil Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles