Eesti Ratsaspordi Liit taunib Kati Saara Vatmanni tegevust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Saara Vatmann. Arhiivifoto
Kati Saara Vatmann. Arhiivifoto Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Eesti Ratsaspordi Liit taunib 22. märtsil Delfis ilmunud videoloos end ratsutamistreenerina tutvustanud Kati Saara Vatmanni tegevust. Videos väidab Vatmann, et tema juures käib ratsutamistrennis seitse last.

 

 

Eesti Ratsaspordi Liidu andmetel ei ole Kati Saara Vatmannil ratsutamistreeneri kutsetunnistust ning ta ei oma laste treenimiseks vastavat pädevust. Laste treenimine ilma, et treener oleks läbinud koolituse, mille olulise osa moodustavad ohutusnõuded ja turvavarustuse kasutamine, on vastutustundetu ja lastele äärmiselt ohtlik. Videolt on näha, et Vatmannil puuduvad ka elementaarsed teadmised hobuse varustuse kasutamisest, kirjutab ratsaliit.ee.

Eesti Ratsaspordi Liit soovitab kõigil lastevanematel, kelle lapsed Raplamaal Vatmanni juures hobustega tegelemas käivad, võimalikke riske teadvustada ning laste jätkamist treeningutes tõsiselt kaaluda. Samuti tuleks kontrollida, kas treeningutes kasutatakse eluliselt olulist turvavarustust nagu kiiver ja turvavest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles