Čeh lõpetas koostöö Kanteriga planeeritust varem

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Gerd Kanter (vasakul) ja Kristjan Čeh.
Gerd Kanter (vasakul) ja Kristjan Čeh. Foto: Tairo Lutter

Maailma üks paremaid kettaheitjaid Kristjan Čeh lõpetas paar nädalat tagasi koostöö oma treeneri Gerd Kanteriga. Sloveeni sõnul polnud lahkuminek talle ootamatu.

  • Mida rääkis Kanter koostöö lõppemisest, loe SIIT.

2021. aasta lõpus koostööd alustanud Čeh ja olümpiavõitja Kanter tulid koos maailmameistriks, võitsid MMilt hõbeda ja EMilt pronksi. Samuti oli 206 cm pikkune vägilane tunamullu Teemantliiga parim.

Seega oli meeste koostöö kahtlemata edukas. «Andsime teineteisele, mida suutsime ega leidnud enam võimalusi areneda. Õige pea leidsin aga uue treeneri, kellega jagan sama visiooni,» ütles Čeh, kelle sõnul polnud lahkuminek talle ootamatu, reedel kodumaa meediale. 

Čeh lisas, et koostöö lõppemise võimalus oli üsna pikalt õhus. «Algselt pidi see toimuma pärast tänavust Pariisi OMi. Kunagi pole ideaalset aega, mil treenerit vahetada, aga mul on vaid üks karjäär, mis on lühike ning nõuab olulisi ja õigeid otsuseid.»

Vägilase uus juhendaja on teine eestlane Mart Olman. Ta on endine vasaraheitja, kes pikalt juhendanud parasportlast Egert Jõesaart ning viimastel aastatel ka üsna värsket 60-meetri-meest Priidu Niitu.

«Võimalik, et jäin Kristjanile silma sellega, et oleme koos treeninglaagris olnud ja ta on näinud, kuidas olen teiste kettaheitjatega töötanud, mismoodi oleme analüüsinud tehnilisi heiteid või treeninguid planeerinud,» rääkis Olman usutluses ERR Spordile.

«Tema küsimus mulle oli väga selge, kas võin alustada sinu treeninggrupis koos teistega heitmist. Siis me arutasime, mida tema minult ootab. Minu ülesanne on ka aru saada, millised olid need treeningmetoodilised erinevused eelmise treeneriga võrreldes, et ma teaks, mida mina pean paremini tegema või vältima, et samasugust olukorda ei tekiks.»

Reedel ütles Čeh, et Olmanil on kettaheites palju teadmisi ning kuigi tippspordis pole tal nii palju kogemusi kui Kanteril, pole see sloveenile oluline, sest praeguseks on tal juba endal kogunenud rikkalik kogemuste pagas.

Olmaniga ei hakka Čeh enda sõnul treeningutel midagi oluliselt muutma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles