Võidukas Jefimova: haiguste tõttu on võimu ja vastupidavust vähemaks jäänud

Postimees Sport
Copy
Eneli Jefimova
Eneli Jefimova Foto: Eesti Ujumisliit

Täna Soomes alanud ujumisvõistlusel Helsinki Swim Meet tegi eestlastest avapäeva parima soorituse Eneli Jefimova.

Pariisi olümpiamängudeks valmistuv 17-aastane Jefimova startis oma põhialal 100 m rinnuliujumises, kus ta teenis kindla alavõidu. Ta läbis kaks basseinipikkust ajaga 1.07,78, mis jäi tema kuu aega tagasi Lätis ujutud hooaja tippmargile alla 0,74 sekundiga.

«Kui võrrelda tänast ja Lätis tehtud ujumist, siis alustasin täna palju julgemalt, mis on väga positiivne,» sõnas Jefimova peale ujumist pressiteate vahendusel, kes hommikul toimunud eelujumises oli kolme sajandiku võrra nobedam. «Haiguste tõttu on siiski seda võimu ja vastupidavust vähemaks jäänud, kuid sellega tuleb treeningutel vaeva näha ning siis on kõik korras.»

Jefimova järel lõpetas teisena Soome rekordinaine Ida Hulkko, kes sai kirja tulemuse 1.08,57. Pronksmedali teenis Maria Romanuk ajaga 1.08,96.

Lars Kuljusest sai kuues Eesti meesujuja, kes on alistanud 100 m vabaujumises 50 sekundi piiri. Kuljus läbis distantsi 49,93ga, mis andis hõbemedali. Teist korda astus Kuljus poodiumile 100 m seliliujumises, saavutades kolmanda koha.

Meeste 200 m rinnuliujumises oli Lars Sebastian Antoniakil võimalus end joonele panna selle distantsi Tokyo olümpiamängude pronksmedalisti Matti Mattssoniga. Soomlane teenis kindla alavõidu, Antoniaki saagiks jäi pronksmedal.

Aleksa Gold ja Artur Tobler pälvisid 200 m distantsidel vastavalt vaba- ja liblikujumises hõbemedalid. Oliver Kuulpak lõpetas meeste 400 m kompleksujumise finaali kolmandana ja sama karva medali teenis Polina Sovtsa naiste 200 m seliliujumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles