Euroliiga punktirekord jõudis pooleni NBA omast. Kes seda järgmisena edasi viib?

Ville Arike
, reporter
Copy
Kaaslased on õhku tõstnud Euroliiga skoorirekordi püstitanud Nigel Hayes-Davise (keskel).
Kaaslased on õhku tõstnud Euroliiga skoorirekordi püstitanud Nigel Hayes-Davise (keskel). Foto: IMAGO/Seskimphoto/SCANPIX

Euroliigas algas koos sajandivahetusega uus ajaarvamine, sest rahvusvaheliselt korvpalliliidult (FIBA) võttis selle korraldamise üle Euroopa korvpalliliigade liit (ULEB). Nö uus Euroliiga viskas eelmise sajandi statistika, kus see ja teine, ning hakkas pidama enda oma. Ühe mängija ühe mängu punktirekord jõudis aga alles nüüd 50ni.

Sellega sai reedel hakkama Istanbuli Fenerbahce ameeriklasest ääremängija Nigel Hayes-Davis 103:68 võidumängus Berliini Albaga. Ta viskas juba esimesel veerandajal 18 punkti. Kui kolmanda perioodi lõpuks oli koos 36, võetigi sihikule seni konkureeriva Istanbuli klubi Anadolu Efese tagamehe Shane Larkini nimel olnud tippmark 49 punkti.

Tõsi, sarjas viimasel kohal asuv Saksamaa klubi ei tahtnud konkurendi elu kergeks teha ja püüdis vältida seda, et just nende vastu viskab üks mees kõige enam punkte. Alba hakkas Hayes-Davisele sageli peale käima kahekesi, vahel lausa kolmekesigi! Ent tulevane rekordimees lõpetas mitu kiirrünnakut, tabas vabaviskeid ning meeskonna viimasel rünnakul sai patuga pooleks (kohtunikud ei vilistanud ära tagasimängu) veel ühe võimaluse, jõudis korvi alla ja tabas mitte kõige kergema viske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles