Olümpiapiletit jahtiv Seim: olen nende numbrite juures tagasi, millega kannatab võistelda

Postimees Sport
Copy
Mart Seim 20. veebruaril Sofias toimunud EMil.
Mart Seim 20. veebruaril Sofias toimunud EMil. Foto: VASSIL DONEV / EPA / Scanpix

Järgmisel neljapäeval osaleb tõstja Mart Seim Tais Phuketis toimuval Pariisi olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlusel. Viimati olümpiamängudel kaheksa aastat tagasi Rio de Janeiros võistelnud 33-aastane Seim usub, et olümpiapileti püüdmine on võimalik.

Veebruari lõpus toimunud Euroopa meistrivõistlustel sai Seim üliraskekaalus (rohkem kui 109 kg) kategoorias neljanda koha. Kahjuks lõppes aga tiitlivõistlus vigastusega. Rebides sai ta kirja 185 kg, kuid tõukamises jäi tema nimele vaid algraskus 225 kg.

Järgmisena asetati kangile olümpiamängude piletiks vajaminevad 237 kg, ent selle katse jättis Seim pooleli. Nõnda läks kirja kogusumma 410 kg, mis andis neljanda koha. Kahjuks tuli Seimil lahkuda areenilt longates, kuna tõukamises kangile asetatud 237 kg oli kehale liiast.

«No arvestades, mis kuu aega tagasi oli, siis ma olen suhteliselt hästi taastunud,» lausus Seim ERRile. «Muidugi ma ei ole veel tõuganud neid raskusi, mis ma enne euroopakaid tõukasin, aga selline 220 kilo enam tunda ei anna.»

Olümpia kvalifikatsioonivõistlusel kuulub Seim A-gruppi. Et suvel Pariisis võistelda, tuleb mahtuda edetabelis kümne parema sekka. Seimi isiklik tippmark on 444 kg 2017. aastast, praegu on kümnenda koha tulemus 421 kg.

«Arvestades, kuidas viimane aasta on läinud ja kui hästi ikkagi keha on kestnud, selg on kestnud – ma olen vaikselt nende numbrite juures tagasi, millega kannatab võistelda, millega olla maailma esikümnes. Praegu veel lõpetamise mõtteid ei ole. Detsembris on MM, siis hakkab juba uus tsükkel,» lisas Seim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles