Alkmaar langes Euroopa liigas konkurentsist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AZ Alkmaar püüab Euroopa liigas poolfinaalkohta
AZ Alkmaar püüab Euroopa liigas poolfinaalkohta Foto: SCANPIX

Ragnar Klavani koduklubi AZ Alkmaar kaotas jalgpalli Euroopa liiga veerandfinaalseeria korduskohtumises võõrsil 0:4 Valenciale ning langes konkurentsist.

Kahe kohtumise kokkuvõttes oli Valencia parem 5:2. Kui avamängus tegi Klavan kaasa terve matši, siis kordusmängus jäi ta pingile.

Valencia – AZ Alkmaar 4:0 (kahe mängu kokkuvõttes 5:2)

Väravad: 15., 17 Rami, 56. Jordi Alba, 80. Pablo Hernandez

Valencia algkoosseis: Diego Alves, Rami, Barragan, Jordi Alba, Ricardo Costa, Mathieu, Mehmet Topal, Feghouli (76. Pablo Hernandez), Costa (83. Maduro), Jonas (68. Dani Parejo), Soldado.

Alkmaari algkoosseis: Esteban, Marcellis, Viergever, Poulsen, Moisander, Maher, Martens, Elm, Holman (46. Gudmundsson), Altidore (69. Benschop), Beerens (79. Falkenburg).

Ülejäänud mängud:

Lisaks Hispaania liigas kolmandal kohal olevale Valenciale pääsesid poolfinaalidesse Hispaania klubid Bilbao Athletic ja Madridi Atletico ning portugallaste Lissaboni Sporting.

Athletic alistas kahe kohtumise kokkuvõttes 6:4 Schalke (tänane mäng 2:2), Atletico 4:2 Hannoveri (tänane mäng 2:1 Atleticole) ja Sporting 3:2 Harkivi Metallisti (tänane mäng 1:1).

Enne mänge:

Kodumängus 2:1 võidu saanud Alkmaari ootab ees raske katsumus, sest Hispaania liigas kolmandat kohta hoidvale Valenciale piisab kodus ka 1:0 võidust.  

Nädalavahetusel toimunud koduliiga mängud ei kulgenud kummalgi meeskonnal plaanipäraselt. Alkmaar mängis 2:2 viiki Vitessega ning Valencia viigistas linnarivaal Levantega 1:1.

Valencia on koduliigas olnud võiduta juba viimased kolm kohtumist ning nende peatreener Unai Emery loodab AZi vastu seeria lõpetada. «Me oleme mures oma kehva seeria pärast ja me peame selle lõpetama nii kiiresti kui võimalik. Me teame millised vead vajavad parandamist,» ütles Emery uefa.comile.

Alkmaari ründaja Johann Gudmundsson ütles, et suuri muutusi AZi mänguskeemis ette näha ei ole. «Võimalik, et mängime kompaktsemalt kui esimeses mängus. Loodetavasti lööme vähemalt ühe värava ning teeme nende elu raskeks,» rääkis islandlane.

Klavani koduklubi võimalik poolfinaalivastane tuleb Hannoveri ja Atletico Madridi vastasseisust.

Tänaõhtused mängud:

Athletic Bilbao - Schalke (esimene mäng 4:2)

Harkovi Metallist - Lissaboni Sporting (1:2)

Hannover - Atletico Madrid (1:2)

Valencia - Alkmaar (1:2)

Kohtumised algavad Eesti aja järgi kell 22:05

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles