Suri endine rallisõitja ja kaardilugeja Lehar Linno

Postimees Sport
Copy
Leinaküünlad
Leinaküünlad Foto: Madis Veltman

Eelmise nädala reedel suri omaaegne rallisõitja, kaardilugeja ning rallide korraldaja Lehar Linno (28.01.1954–29.03.2024).

Lisaks rallidel osalemisele nautis Linno ka rallikrossil võidu sõitmist ning ta rakendas oma teadmisi ka Eesti Autospordi Liidus, kus töötas aastatel 1994–1998 peasekretäri asetäitjana, vahendab autosport.ee.

Nooruses edukalt ka jalgrattaspordiga tegelenud Linno andis autorallile sõrme 1977. aastal kaardilugejana ning aegade jooksul sõitsid tema ette loetud legendi järgi Urmas Silm, Toonart Rääsk, Raivo Riisa, Koit Jakobson, Toomas Tõldsepp, Allan Lutter ja Aavo Pikkuus.

Enim tuntust koguski ta Pikkuusi paarimehena, temale luges ta kaarti vahemikus 1982–1991. Vahepealsetel aastatel, kui Pikkuus sõitis koos Aarne Timuskiga, keeras Linno ise rooli, kaarti luges talle Urmas Saar.

Võite saavutas Linno kodumaal nii kaardilugeja kui ka sõitjana. Üks kuulsamaid neist pärineb 1988. aasta Tehumardi rallilt, kus ekipaaž Pikkuus-Linno kihutas sini-must-valges(!) rüüs Lada Samaraga. 

1993. aastal sai Linno Valge Daami rallil vigastada, pärast mida taandus aktiivsest sõitmisest. Autorallile ta siiski selga ei keeranud, tegutsedes koos Priit Palloga näiteks Tallinna rallil rajameistrina. 

Sajandi alguses aitas Linno noori sõitjaid Marti Rauamit ja Jaak Tammekat, kellega sõideti ohutusautodel. Oma viimase rallistardi tegi Linna 2003. aasta Eesti Talv autorallil, seda koos Toomas Tõldsepaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles