Eesti profirattur näitas Prantsusmaal võimu

Postimees Sport
Copy
Markus Pajur
Markus Pajur Foto: Adam Illingworth

Prantsusmaal peetud GP De Vougy ühepäevasõidul (150,1 km) jõudis hooaja kolmanda võiduni Markus Pajur (EC Saint-Etienne Loire; 3:37.55). Saksamaal peetud 84-kilomeetrisel kriteeriumil GP Bade- und Rotweinstadt Ahrweiler pälvis Romet Pajur (Team Lotto-Kern Haus PSD Bank) teise koha.

Markus Pajur edestas väikeses grupifinišis prantslaseid Titouan Margueritat’d (Team Atria-Montlucon Cyclisme) ja Quentin Bezzad (Philippe Wagner-Bazin).

«Kuna peale esimest kahte võitu on mind hakatud väga jälgima, siis otsustasin seekord natuke passiivsem olla,» rääkis Markus Pajur võistluse järel, vahendas Eesti Jalgratturite Liit pressiteates. «Tiimi taktika oli grupp esimesel raskel tõusul ribadeks tõmmata ja see töötas. Esimesse gruppi jäi umbes 30 sõitjat, kellest seitse oli meie meeskonnast. Igal ringil sõideti tõusu korraliku hooga ja mehi muudkui pudenes. Olin küll ohtlikes rünnakutes sees, aga lõpuks jäi punt siiski kokku. Sprindis olin enesekindel ja alustasin rünnakut kaugelt. Keegi kõrvale ei tulnud ja sain enne joont juba tähistada.»

Saksamaal peetud kriteeriumil sprintis end väikesest grupist võidule sakslane Joshua Asel (Team Mobel Ehrmann). Romet Pajuri järel lõpetas kolmandana võitja kaasmaalane Sven Thurau (Rose Racing Circle).

«Väga vinge on lõpuks taas poodiumil olla, kuigi suur uhke sõit see küll ei olnud. Mina võtsin seda treeningvõistlusena ja läksin starti raske treeningnädala pealt,» rääkis Romet Pajur. «Võistlus oli osa ettevalmistusest Paris–Roubaix’ks.»

«Sõit oli väga kiire ja väga äkiline,» jätkas Romet Pajur. «Ring oli ühekilomeetrine ja kolme järsu kurviga, millest kogu aeg välja sprinditi ehk kokku kaks tundi sprintimist. Lõpufinišit alustasin liiga vara ja viimastel meetritel tuli tuulest üks mees välja. Lisaks läks mul juba teisel ringil rehv, aga õnneks päästis rehvipiim päeva, kuigi kumm oli päris tühi.»

Meeste Paris–Roubaix toimub 7. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles