Taaramäe totalitaarse riigi treeninglaagrist: see oli mullegi pauk, mis seal tegelikult toimus

Karl Mihkel Eller
Copy
Rein Taaramäe ja tiimikaaslane Biniam Girmay, kelle kodumaal Eritreas käis eestlane treeninglaagris.
Rein Taaramäe ja tiimikaaslane Biniam Girmay, kelle kodumaal Eritreas käis eestlane treeninglaagris. Foto: Erakogu

Ülikogenud Eesti rattaproff Rein Taaramäe ladus hooajaks põhja eurooplaste jaoks raskesti ligipääsetavas Aafrika riigis Eritreas. 3,6 miljoni elanikuga totalitaarses riigis on rattasport au sees ning seda sai 36-aastane Taaramäe omal nahal tunda. «Olematu liiklusega maanteed olid üllatuseks paksult kohalike noorrattureid täis. See tundus ühtpidi loogiline, kuna riigis, kus pole püsiinternetti, polegi noortel muud teha kui sporti,» arvas Taaramäe.

Neljandat hooaega Belgia UCI WorldTouri tiimi Intermarché–Wanty ridades alustav Taaramäe on pika karjääri jooksul saanud tunda peaaegu kõike, mida on rattamaailmal pakkuda. Tavainimesele raskesti ligipääsetavasse Eritreasse kutsus Eesti tipptegija treenima klubikaaslane ja tiimi esinumber Biniam Girmay.

23-aastasest Girmayst sai 2022. aastal esimene Aafrika rattur, kes on võitnud suurtuuri etapi. Giro d'Italia etapivõitjal oli vaja enda kõrvale vanemat ja kogenud treeningpartnerit. Just tema kutsus Taaramäe enda sünniriigi mägedesse treeningkaaslaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles