Eesti parim meesujuja tegi koostööd USA tippspetsialistiga

Postimees Sport
Copy
Kregor Zirk
Kregor Zirk Foto: Hassan Ammar / AP / Scanpix

Veebruaris toimunud ujumise MMil viienda koha saavutanud ja Pariisi olümpiamängude pileti lunastanud Kregor Zirk veetis märtsikuu USAs, kus tal oli võimalus koostööd teha maailma tippu kuuluva spetsialistiga.

24-aastane Zirk võttis peale edukat MMi lühikese hingetõmbepausi ning suundus seejärel USAsse treeninglaagrisse. Esimese nädala treenis ta iseseisvalt San Diegos ning seejärel liitus Flagstaffis oma treeninggrupiga, et kolm nädalat rassida kõrgmäestikulaagris, seisab pressiteates.

«MM jääb mulle pikaks ajaks meelde ning olen väga uhke saavutatu üle, kuid õnneks suutsin fookuse üsna kiiresti suunata olümpiamängudele,» räägib ujuja perioodist, mis järgnes maailmameistrivõistlustele.

«Puhkasin peale MMi ehk pool nädalat ning siis esimesed paar nädalat tegin kergemaid treeninguid ja kõrgmäestikus vajutasime juba gaasipedaalile. Samas tegime peale võistlusi ka süvaanalüüsi, kuidas me pooliku ettevalmistusega jõudsime elu parimate tulemusteni. Olen väga palju sellest perioodist õppinud,» lisas Tom Rushtoni hoolealune, kes enne olümpiat läheb veel treeninglaagritesse Türki, Hongkongi ja Slovakkiasse.

Kõrgmäestikulaagris tegi Zirk tihedalt koostööd maailma ühe parima ujumise biomehaanika spetsialisti Mark Russelliga, kes on viimased 20 aastat abistanud USA ujumiskoondise tippe ning täiustanud nende tehnikat.

«Russell on fantastiline ning ta on meie treeninggruppi tegelikult juba pikemalt aidanud,» kiidab Zirk koostööd ameeriklasega. «Treeninglaagris töötasin temaga palju, filmisime erinevaid tehnilisi nüansse, analüüsisime, katsetasime uusi asju. Maailma ujumise tipp on nii terav, et tänapäeval ainult treenerist ei piisa, tuleb kaasata inimesi, kes on samuti maailma tipus ja seda Russell kahtlemata on.»

Äsja Eestisse jõudnud Zirk lendab juba peagi Rootsi, et startida reedel algaval Stockholm Openil ning saada tagasiside oma treeninglaagrile. «Kuna treeningud USAs läksid tõesti väga hästi, siis olen positiivselt elevil enne Stockholmi.»

«Samas olen ka realist, sest mul on kolm päeva aega kohaneda ajavahega ning seljataga on väga tugev treeningblokk. Imelisi aegu ma seal ei uju, aga proovin vaadata suuremat pilti ning selleks on see võistlus vajalik,» ütles Zirk lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles