Kümnevõistluse karm sisekonkurents: pelgalt normi täitmisest EMile pääsemiseks ei piisa

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Johannes Ermil (vasakult), Karel Tilgal ja Janek Õiglasel on kõigil EM-norm täidetud, kuid see ei tähenda automaatselt, et nad ka Rooma lennuki peale astuvad.
Johannes Ermil (vasakult), Karel Tilgal ja Janek Õiglasel on kõigil EM-norm täidetud, kuid see ei tähenda automaatselt, et nad ka Rooma lennuki peale astuvad. Foto: Tairo Lutter

Tänavuse aasta tähtsaimaks ja kaalukaimaks spordisündmuseks on kahtlemata 26. juulil Pariisis avalöögi saavad olümpiamängud. Eestlastena loodame sealt mõistagi medalit (või mitut), kuid hoopis lootusrikkamalt tasuks siinsel spordisõbral kiigata juuni alguses Roomas toimuva kergejõustiku EMi poole.

Võttes arvesse mulluse Budapesti MMi tulemusi on ka kõige pessimistlikumal kergejõustikusõbral keeruline medalimõtteid mitte mõlgutada. Oli ju MM-finaalis jooksnud ja seal seitsmendaks tulnud Rasmus Mägi (48,33) Ungaris norralase Karsten Warholmi järel paremuselt teine eurooplane.

Kümnevõistluses õnnestus meie triol – Karel Tilga (4. koht ja 8681 punkti), Janek Õiglane (6. koht ja 8524), Johannes Erm (9. koht ja 8484) – kokku panna üldse MMide ajaloo võimsaim koondise koondsumma: 25 689 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles