Alex Matthias Tamm – Eesti liiga parim väravakütt, kes elab vaid jalgpallile

Karl Mihkel Eller
Copy
Kuigi koondisemänge on Alex Matthias Tammel vaid neli, siis peatreener Thomas Häberli pole temasse usku kunagi kaotanud.
Kuigi koondisemänge on Alex Matthias Tammel vaid neli, siis peatreener Thomas Häberli pole temasse usku kunagi kaotanud. Foto: Ernest Kolodziej/Newspix via ZUMA Press/Scanpix

Oma neljandas mängus Eesti koondise eest värava löönud 22-aastane Alex Matthias Tamm pole kunagi teinud nii head hooaja algust. Nelja vooru järel Premium liiga väravaküttide edetabelis esikohta hoidev Tamm tahab jätkata võrkude sahistamist, kuid isiklikust edust tähtsam on koduklubi Nõmme Kalju käekäik.

Hiiu staadionist sadakonna meetri kaugusel üles kasvanud Tamme jaoks on jalgpall olnud temaga sisuliselt kogu elu. Spordipisik oli tal sees juba päris väiksest alates ning siht oli kindel – saada jalgpalluriks.

«Seal muud varianti polnudki. Nõmme hüppetorn jäi väga kaugeks, et näiteks suusatamisele mõelda. Staadion oli mulle kõige lähedasem koht. Vanemad on mulle hiljem rääkinud, et jalgpallistaadioni kõrval oli mänguväljak ja ma tahtsin seal koguaeg käia. Aga mitte selleks, et seal mängida, vaid läksin aia peale rippuma, et näha, mis staadionil tehti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles