VILLE ARIKE Konstantin Vassiljev peaks juba olema Eesti jalgpallikoondisest eemaldatud (22)

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti jalgpallikoondise kapten Konstantin Vassiljev.
Eesti jalgpallikoondise kapten Konstantin Vassiljev. Foto: Madis Veltman

Eesti jalgpallikoondise kapten Konstantin Vassiljev ütles Õhtulehe jalgpallisaates «Kolmas poolaeg», et ta ei ole Venemaa sõjas Ukrainaga kummagi poolt. Kui Eesti ühiskonnas üldiselt pole enam kaksipidi mõtlemist, et Vassiljev ei tohiks koondist rohkem esindada, siis Eesti Jalgpalli Liidus nähtavasti on.

Jalgpallisaates jõuti sõjateemani seoses eelmise aasta esimestel päevadel lahvatanud pildiskandaaliga, kus Vassiljev, teine koondislane Sergei Zenjov, koondise toonane abitreener Andres Oper ning mitmed endised koondislased saatsid vana aasta ära ühises õhtusöögilauas agressorriigi Venemaa koondise peatreeneri Valeri Karpiniga.

Mõistagi kerkis juba toona, mil Venemaa jõhker sõda Ukrainas oli kestnud ligi aasta, üles küsimus Vassiljevi ja Zenjovi sobilikkusest koondisesse. Jalgpalli tänava kontorist kostus mitu päeva kõrvulukustav vaikus. Lõpuks saadeti jalgpalliliidu vahendusel kolme nimetatud mehe vabandus, kus Venemaa agressiooni hukka ei mõistetud. Vabandus sisaldas lauset: «Meie seisukoht sõja suhtes on olnud alati üks ja seesama – sellele ei ole õigustust.»

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles