Eneli Jefimova näitab Rootsis kõrget taset

Postimees Sport
Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Tairo Lutter

Rootsis jätkuval kõrgetasemelisel ujumisvõistlusel jätkasid Eesti ujujad edukalt. Teise võistluspäeva eelujumistes oli parim Eneli Jefimova

17-aastane Jefimova startis 50 m rinnuliujumises, kus ta eelmisel nädalavahetusel näitas Soomes aega 30,35. Juba eelujumistes pani Jefimova jala gaasipedaalile ja läbis basseinipikkuse tulemusega 30,66, mis viis ta kindlalt esimesena finaali, seisab pressiteates.

«Tehniliselt kõige paremini asjad ei õnnestunud,» sõnas Jefimova peale eelujumist, kelle nimel olev rahvusrekord on 30,08. «Finaalis proovin kehaasendit veidi muuta, et ma ujuksin kõrgemal vee peal ning siis usun, et peaks ka aeg olema tunduvalt parem.»

Henry Heina õpilasele järgnesid eelujumises kümme tiitlivõistluste medalit võitnud Sophie Hansson (30,91) ja soomlanna Ida Hulkko (31,08). Finaalis ujub õhtul ka Maria Romanjuk, kes ujus isikliku tippmargi 31,54, mis annab finaaliks viienda asetuse.

Meeste 100 m liblikujumises pääses finaali kolm eestlast. Parimat minekut näitas Eesti rekordiomanik Alex Ahtiainen, kes ujus uue Eesti hooaja tippmargi 52,57 ning pääses finaali teisena.

«Esimene 75 meetrit kulges plaanipäraselt, kuid viimane 15-20 meetrit läks väga raskeks,» selgitas Ahtiainen, kelle nimel olev rahvusrekord on 52,18. «Õhtul näen väikest varu stardis ning seda lõppu pean paremini kannatama.»

Eile 50 m liblikujumises head kiirust näidanud Daniel Zaitsev oli 100 m liblikujumise eelringides neljas ajaga 52,93. Zaitsevi tippmark on tunamullu samas kohas ujutud 52,23.

Kregor Zirk hüppas teisel päeval vette 200 m vaba- ja 100 m liblikujumises, kus ta mõlemal alal pääses ka finaali. Esmalt startis ta 200 meetri distantsil, kus jõuvarusid säilitades läheb finaalile vastu viienda asetusega.

«Suudan oma kiirust päris hästi kontrollida ja sarnaselt eilsele 400 m vabaujumisele ei pidanud hommikul kõike mängu panema,» rääkis Zirk, kes puudutas finišiseina ajaga 1.51,66. «Õhtul tuleb kindlasti hea madin Danasega ning siis saame näha, mis aeg mul hetkel sees on.»

24-aastane Zirk pigistas end viimasena ehk kaheksandana finaali ka 100 m liblikujumises ajaga 54,11.

Meeste 50 m seliliujumises stardib õhtuses finaalis Alan Smok, kes näitas hommikul aega 26,50, mis andis kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles