Stockholmis teiseks jäänud Jefimova: kõik tõmbed olid nii-öelda tühja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Tairo Lutter

Rootsis jätkuva kõrgetasemelise ujumisvõistluse teisel päeval teenisid eestlased kolm poodiumikohta.

50m rinnuliujumise finaalis pidi 17-aastane Eneli Jefimova tunnistama rootslanna Sophie Hanssoni nappi paremust. Hanssoni võiduajaks märgiti 30,37, eestlanna kaotas talle 11 sajandikuga.

«Pean tunnistama, et ei saa kuidagi rahule jääda, tegin kaks tõmmet rohkem kui eelujumistes, mis tähendab, et ei olnud kuigi efektiivne ujumine,» selgitas Jefimova, kes hommikul näitas aega 30,66.

«Ei saanud täna kuidagi õiget tõmmet käe taha ning kõik tõmbed olid veidi nii-öelda tühja. Tase on siin väga kõrge ja see tekitab rohkem pinget, kuid see on ka põhjus miks me siin võistleme. Tiitlivõistlustel on kõik tüdrukud kiired ning üksi ujudes sellist närvi sisse ei tule, et seda elementi peab ka harjutama,» lisas ta.

Hansson, kellel on auhinnakapis kümme tiitlivõistluste medalit ja on pikas basseinis tulnud ka 100m distantsi Euroopa meistriks, ei jäänud kaugele ka oma kolme aasta vanusest tippmargist 30,31.

Kolmandana lõpetas soomlanna Ida Hulkko tulemusega 30,81. Finaali kõrgest tasemest annab aimu ka fakt, et veebruaris toimunud MM-i finaali pääsemiseks pidi ujuma 30,69. Teine finaalis ujunud eestlanna Maria Romanjuk sai kirja aja 31,50, mis andis neljanda koha.

Meeste 200m vabaujumises jätkus Kregor Zirgi hea hoog. Eile poole pikemal maal pronksmedali teeninud 24-aastane ujuja teenis täna teise koha ajaga 1.48,68.

«Sellist kergust nagu eile 400 meetris ei olnud, kuid ei olnud ka midagi hullu, okei ujumine,» sõnas Zirk peale finaali, kes kaotas vaid MMil hõbemedali võitnud leedulasele Danas Rapsysele.

«Eilne pronks sai vahetatud täna hõbeda vastu, et sellist trajektoori hoides võib homme kuldmedali järele minna,» ütles ujuja muiates, kes homme stardib oma põhialal 200m liblikujumises.

Alex Ahtiainen ujus end poodiumile 100m liblikujumises. Hommikul 52,57 ujunud Ahtiainen oli õhtul sajandiku võrra aeglasem ning teenis pronksmedali. Daniel Zaitsev lõpetas finaali neljandana saades kirja tulemuse 52,88.

«Läksin kohe esimest 50 meetrit ründama, sest kiiret aega tahtes ei saagi aeglasest alustada, rääkis Ahtiainen finaali järgselt, kes pole ühte basseinipikkust nii kiiresti kunagi ei ujunud. «Viimane 15 meetrit läks sarnaselt hommikule liiga raskeks, kuid ei ole katki midagi. Võistlusi on veel tulemas ning peabki katsetama erinevaid taktikaid, et saada ühel hetkel täistabamus kirja.»

50m seliliujumise finaalis saavutas Alan Smok viienda koha ajaga 26.10. Võistlused jätkuvad pühapäeval ja esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles