JÄRELVAADATAV Tartu Bigbank jõudis pronksmedalist võidu kaugusele

Postimees Sport
Uuendatud 8. aprill 2024, 20:25
Copy

Võrkpalli Eesti meeste meistrivõistluste pronksiseeria kolmandas mängus alistas Tartu Bigbank kodusaalis 3:0 (25:14, 25:15, 27:25) Pärnu VK. Tartu juhib kolme võiduni peetavat seeriat nüüd 2:1. Seeria neljas mäng toimub neljapäeval Pärnus.

Tartu meeskond oli täna kodusaalis 500-pealise publiku ees mängides vastasest suurelt üle blokis, kust teeniti 11 punkti Pärnu ühe vastu. Servil lõid tartlased 4 ässa ja eksisid 11 pallingul, Pärnu samad näitajad olid 2 ja 17.

Vastuvõtul oli Tartu parem vastavalt 62% vs. 50% ning rünnakuid lahendas Bigbank 52-protsendiliselt ja Pärnu 38-protsendiliselt.

Võitjate edukaim oli 16 punktiga (+15) Timo Lõhmus, Andris Širjakovs lisas 12 punkti (+5) ja Mart Naaber 8 punkti (+6).

Pärnu resultatiivseim oli Andrus Raadik 13 punktiga (+3), Toms Švans ja Tony Tammiksaar lisasid kumbki 7 silma (+1 ja -5).

Enne mängu:

Pronksiseeria avamängu võitis Tartu koduväljakul 3:1, kuid suvepealinlased suutsid kolm päeva hiljem oma saalis taaralinlased 3:2 alistada ja seeria viigistada.

Paari neljas vaatus toimub 11. aprillil algusega kell 19 Pärnus, Postimees vahendab ka seda mängu otseülekandes.

Pärnu peatreener Toomas Jasmin ütles, et ootab ka kolmandast mängust võrdsete võitlust. «Võita on muidugi parem, kui kaotada, aga seda ma ei taju, et see meile nüüd meeletu enesekindluse oleks anud. Trennis teeme ikka omi asju edasi, pead pole pilvedesse tõusnud. Viimases mängus oli geimi lõppudes meil veidi rohkem õnne, avakohtumises oli vastupidi,» vaatas Jasmin seeriale tagasi.

«Täna algab kõik nullist ja ootan tasavägist mängu. Kes meil otsustavatel hetkedel platsil olema hakkab, see kujuneb mängu käigus olenevalt sellest, kel mäng paremini sujub.»

Bigbanki juhendaja Alar Rikberg ootab kõikidelt oma mängijatelt paremat esitust. «Teises mängus esines Pärnu tunduvalt paremini, kui esimeses, neil oli ka koosseisus vangerdusi, mis mõjutasid tulemust. Tony Tammiksaar tegi väga hea esituse, Toms Švansi tagasi diagonaali liigutamine tõi edu ja Andrus Raadik oli samuti hea. Meie jäime oma rünnaku organiseerimisega meeskondlikult hätta ja ootan täna kõigilt oma meestelt paremat mängu,» rääkis Rikberg.

«Võitluslikkuse osas mul etteheiteid pole, kui vaadata, kuidas me kaitsepalle mängisime ja blokipuuteid saime jne. Me proovisme ja üritasime, aga otsustavaks sai see, et ei suutnud rünnakul skoorida. Hetkeseis on selline, et need meeskonnad väärivad teineteist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles