Tartu lõpetas lätlasest peatreeneriga koostöö, ametisse naaseb Vene

Postimees Sport
Copy
Gundars Vetra
Gundars Vetra Foto: TÜASK / Diana Jesin

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa korvpallimeeskonna ning peatreener Gundars Vetra teed läksid pärast kaotatud Eesti-Läti liiga veerandfinaalseeriat lahku. Hooaja lõpufaasi ehk Eesti meistrivõistluste play-off mängudeks naaseb Tartusse peatreenerina Priit Vene ning senise abitreeneri kõrvale ka Toomas Kandimaa.

Korvpallimeeskonna spordidirektori Janar Talts tänab Gundars Vetrat senise koostöö eest. «Peatreeneri vahetamise otsus ei tule kunagi lihtsalt, eriti aprillikuus ehk hooaja lõpufaasis. Me oleme välja öelnud, et meie selle hooaja peamine eesmärk on Eesti meistritiitel ja me tahame klubi poolt teha kõik, mis selleks vajalik.

Praegu on selleks veel võimalus olemas, aga tundsime ühiselt, et meeskonda on vaja mingit muudatust, mis selle eesmärgi täitmiseni viiks. Klubi tänab Gundars Vetrat professionaalse suhtumise eest peatreenerina ja soovime talle edasises karjääris edu,» sõnas Talts pressiteates.

Peatreenerikoha võtab üle Priit Vene, kelle abitreeneriteks on Toomas Kandimaa ja Olari Narits. «Priit on Eesti korvpalliga hästi kursis, meie jaoks tuttav mees ning ta on ka mitmete meie mängijatega varem koostööd teinud.

Omamoodi pakkus saatus võimaluse Priidul ja Kandimaal teha lõpuni ka pooleli jäänud koroonahooaeg ja loodame, et see muudatus süstib usku nii meeskonda, publikusse kui toetajatesse,» ütles Talts uue peatreeneri kohta.

Gundars Vetra juhendas Tartu meeskonda kokku 43 ametlikus mängus, millest võideti 28 ja kaotati 15. Nii Eesti-Läti liigas kui Põhja-Euroopa korvpalliliigas jõudis meeskond veerandfinaali, Eesti karikavõistlustel mängiti finaalis Kalev/Cramo vastu.

Vene oli viimati Tartu peatreener aastatel 2017–2020. Sel aasta teeb ta meeskonnaga esimese treeningu esmaspäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles